Imatge d'una sortida de sol amb boira a Tossa de Mar

Més núvols en alguns punts a l’espera de què acabarà passant per Nadal: Temps a Catalunya el dimecres 22

Els núvols baixos seran més abundants al litoral i les boires tornaran a ser persistents a Ponent. Els mapes no s’acaben de posar d’acord sobre si plourà o no per Nadal i Sant Esteve

El temps d’aquests propers dies estarà marcat per l’enretirada de l’anticicló i l’arribada de fronts atlàntics desgastats. De moment, aquest dimecres, 22 de desembre, els núvols baixos aniran a més a tot el litoral i prelitoral, especialment de la meitat sud. El cel estarà a estones força tapat en aquesta àrea sense descartar alguna gotellada puntual.

A més, la boira tornarà a ser persistent a Ponent i l’Ebre després de la petita treva de les últimes hores en alguns punts. Més sol a la resta de l’interior i de la meitat nord amb tan sols el pas de bandes de núvols alts i prims. Una calma que anirà acompanyada de temperatures força fredes encara, especialment a primeres hores a l’interior, i boires gebradores.

No baixaran tant els termòmetres de nit a la costa a causa dels núvols baixos, amb un migdia entre fresc i agradable en conjunt. Dijous mantindrem una tònica semblant, però a partir de divendres i el cap de setmana de Nadal i SantEsteve arribaran nous canvis. Els fronts atlàntics desgastats ens creuaran amb més ganes i poden deixar ruixats.

No obstant, els mapes no s’acaben de posar d’acord sobre què acabarà passant. Els darrers models han rebaixat força l’opció de pluges i ho deixen en gotellades o ruixats febles i passatgers. Tan sols al Pirineu i Prepirineu de Lleida podria ploure amb més ganes i una cota de neu elevada.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 22 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 22 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Dos temps ben diferents

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols baixos aniran a més a tot el litoral i prelitoral. Seran més abundants a primeres i últimes hores i especialment a la meitat sud de la costa, sense descartar alguna gotellada local. Les boires tornaran a ser persistents a Ponent i la vall de l’Ebre amb ambient gris i gèlid.

Compte amb la mala visibilitat en aquestes zones amb boira, molta precaució a la carreta. Fora d’aquestes zones amb més núvols i boires, el sol dominarà clarament amb tan sols algunes pinzellades de núvols alts i prims inofensius.

Temperatures amb petits canvis

Si ens fixem en les temperatures, patiran petits canvis segons la zona en què ens trobem. Per exemple, la mínima pujarà una mica en conjunt, especialment a les zones de costa afectades per núvols baixos. En canvi, de dia pujaran en alguns punts de l’interior no afectats per boires.

Petits matisos en un context de calma, contrasttèrmic i inversiótèrmica. Es repetiran gelades a l’interior i Pirineu, mentre que la boira serà gebradora a Ponent.