A les portes del pic fort de calor amb alguns canvis: Temps a Catalunya el dimecres 22 de juliol del 2020

El sol no lluirà amb tantes ganes dimecres, però la calor i la xafogor seran molt pesades, tant de nit com de dia

Imatge d'una sortida de sol a Verges, al Baix Empordà
Tot i alguns canvis aquest dimecres, arriba la calor més forta de la setmana | Àngel Galán

El temps dona signes d’alguns canvis aquest dimecres, 22 de juliol, amb l’arribada de més intervals de núvols que faran que el cel estigui més enteranyinat i variable, una mica més deslluït, tot i que el sol brillarà amb ganes en molts moments i es mantenen la calma i la calor de ple estiu.

De fet, el pic de la calor més tòrrida aquesta setmana s’espera, precisament, entre dimecres i dijous, que acabarà amb canvis importants divendres. Atenció també a la nit de mal dormir a causa dels núvols la matinada de dimecres.

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Molta calor i nit d’insomni

Pel que fa a les temperatures, seran semblants o localment amb algun grau més aquest dimecres, tot i la presència de núvols. De fet la calor i la xafogor seran molt intenses en conjunt, amb ambient especialment pesat a prop de la costa, on la nit serà d’insomni a causa d’uns intervals de núvols que faran que les mínimes es mantinguin pel damunt dels 20ºC.

Les màximes seguiran molt altes, entre 32ºC i 37ºC la majoria, una mica més baixes al Pirineu i a la costa. Un ambient de plena canícula que farà que les hores centrals del dia siguin especialment dures de passar a l’exterior.

Pocs xàfecs fora del Pirineu

Pel que fa al cel, no es descarta que caiguin gotellades o ruixats febles, aïllats i dispersos al sud i a Ponent, sobretot al matí. En tot cas, series les escorrialles dels xàfecs de l’interior de la península. Les precipitacions més destacades s’esperen, una jornada més, a la tarda al Pirineu i al Prepirineu, localment amb alguna tempesta intensa. L’arribada d’intervals de núvols enteranyinarà més el cel, que estarà variable, tot i que el sol lluirà en molts moments també.

Canvi de temps divendres

De cara a divendres, els ruixats apareixeran a més comarques, inclús a la mateixa línia de la costa. Tot plegat obrirà la porta a una baixada de les temperatures que es notarà especialment a l’interior i al Pirineu. Tot i que al litoral es notarà menys aquest descens, també hi arribarà.


Comentaris

envia el comentari