Imatge d'un arc de Sant Martí a Montserrat

Traca final dels xàfecs i tempestes i la refrescada toca fons fins dimecres

La nit serà força fresca, però les màximes ja començaran a remuntar en alguns punts. La inestabilitat anirà cada cop a menys amb més calor a la vista

El temps ha fet un canvi radical aquestes últimes hores amb una clatellada de les temperatures i molts més xàfecs. De fet, els ruixats i les tempestes viuran la seva traca final entre el vespre de dimarts i la matinada. La nit serà força fresca en conjunt i les màximes es quedaran curtes, tot i que ja remuntaran em alguns punts.

Compte perquè els patacs d’aigua poden ser importants fins entrada la matinada, localment forts amb pedra i calamarsa. Això pot passar especialment al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. Encara quedaran restes d’inestabilitat aquest dimecres, 25 de maig, amb intervals de núvols i alguns ruixats.

Els més probables s’esperen a les comarques de Barcelona, Girona, Pirineu, Prepirineu i alguna zona interior. Seran fenòmens febles i dispersos en conjunt en una jornada variable, poc definida i que no acabarà de fer net. Vent encara de mestral a punts del sud i forta tramuntana a l’Empordà amb neu entre 1700 i 2000 metres al Pirineu.

A partir de dijous, la calma tornarà a dominar en general sense gaires opcions de ruixats a la vista. Les temperatures aniran remuntant i la calor tornarà a fer acte de presència la segona part de la setmana. No obstant, no esperem, ni de bon tros, cap calorada com la que vam viure dies enrere.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 25 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 25 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Compte encara amb les fortes tempestes

Pel que fa a l’estat del cel, encara haurem d’estar pendents dels xàfecs i les tempestes. La traca final s’espera entre el vespre del dimarts i la matinada de dimecres, quan podran ser forts i acompanyats de pedra o calamarsa. Els més intensos els esperem a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, però poden aparèixer a qualsevol punt.

A partir de llavors, esperem un temps poc definit i encara insegur amb restes d’inestabilitat. El cel estarà variable en general amb nuvolades i clarianes, però més calma com més a Ponent. Cauran encara alguns ruixats dispersos i febles, sobretot a punts de Barcelona, Girona, Pirineu, Prepirineu i interior.

Poca cosa en general, però la jornada encara serà una mica moguda a l’espera de molta més calma. També es mantindrà el mestral a zones del sud i, sobretot, la tramuntana a l’Empordà, localment forta.

Les TºC comencen a remuntar

Si ens fixem en les temperatures, tocaran fons de nit amb força fresca, localment més del que tocaria. No obstant, les màximes ja remuntaran a la meitat sud, mantenint-se similars a la resta. Màximes en conjunt entre els 20º i 25º, més altes a l’Ebre i Ponent, i neu encara a 1700 o 2000 metres al Pirineu.

De cara als dies vinents, els termòmetres encara remuntaran més i tornarà la calor als migdies. No obstant, no repetirem, ni de bon tros, els valors tan exageradament alts de dies enrere. Farà calor, però molt més suportable i amb aires d’un estiu cada cop més a prop.