Imatge d'una sortida de sol entre alguns núvols al Delta de l'Ebre

Cap a un nou pic de calor després de la breu patacada: Temps a Catalunya el dimecres 26 de maig del 2021

Les TºC tornaran a remuntar dimecres, però el cel no acabarà de fer net i els xàfecs de tarda aniran a més a zones de muntanya. Els termòmetres tocaran sostre els dies vinents

El temps ha viscut un sotrac dimarts en el seu camí cap a l’estiu amb molts núvols i alguns ruixats febles o gotellades al litoral, prelitoral i punts de la Catalunya Central que han provocat una baixada clara dels termòmetres en totes aquestes zones, mentre que, com més a Ponent, han quedat al marge d’aquest canvi. Tot i que dimecres, 26 de maig, el cel no acabarà de fer net, tindrem més estones de sol o ressol i les temperatures tornaran a remuntar  allà on han baixat les últimes hores amb més calor al migdia.

Seguiran creuant intervals de núvols per tot arreu, sobretot d’alts i prims, mentre que els ruixats de tarda afectaran més punts del Pirineu, Prepirineu i els Ports, puntualment zones properes, com ara les comarques de Ponent. Malgrat aquests petits canvis, la notícia dels propers dies serà la temperatura, ja que l’ascens de dimecres tindrà continuïtat i la calor tocarà sostre el cap de setmana, quan tindrem segurament el tastet d’estiu més important del que portem d’any.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El temps no acaba de fer net

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimecres no acabarà de fer net i, tot i que el sol guanyarà terreny, seguirem amb força intervals de núvols. El matí serà força enterbolit per moltes bandes de núvols alts i prims, mentre que hi haurà núvols baixos bàsicament a la costa sud i al voltant del Pirineu de Girona.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, seguirem amb les bandes de núvols prims i un cel més aviat enterbolit, però creixeran més nuvolades i els xàfecs guanyaran una mica més extensió a punts del Pirineu, Prepirineu i als Ports. Seran fenòmens dispersos, però poden caure en més comarques d’aquestes zones i anar acompanyats localment de tempesta, sense descartar que arribi algun ruixat a zones properes, com ara a Ponent. Més estones de sol i ressol com més a la costa de Barcelona i Girona.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 26 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Nou salt de la calor

Després de la patacada de dimarts a moltes comarques, les temperatures tornaran a pujar al litoral, prelitoral i meitat nord de Catalunya, localment de forma moderada. Per tant, recuperarem l’ambient càlid al migdia a la majoria de comarques i deixarem enrere la fresca atípica de les últimes hores. Poc es mouran els termòmetres a Ponent encara, mentre que baixaran lleugerament a l’interior de les Terres de l’Ebre.

La majoria de màximes es mouran entre els 22º i 27º, quedant-se una mica més curtes arran de costa i al Pirineu. Les mínimes experimentaran pocs canvis amb ambient poc fred o fresc durant la nit i matinada.

Pic de calor a la vista

La notícia dels propers dies serà la pujada sostinguda de les temperatures, a l’espera d’un pic de calor el cap de setmana. Ja dijous o divendres es poden assolir els 30º a Ponent i a l’interior de l’Ebre, superant també els 25º a molts punts de l’interior. Serà dissabte quan els termòmetres tocarien sostre amb moltes màximes entre 27º i 32º, localment més altes a Lleida i l’Ebre. Estaríem davant del dia més càlid del que portem d’any amb un bon tast d’estiu.

Tot i això, el cel no acabarà de fer net amb alguns intervals de núvols i ruixats que, si bé seguiran caient bàsicament al Pirineu de forma feble i dispersa, podrien guanyar terreny i intensitat el cap de setmana.