Imatge d'una sortida de sol rogenca a Tossa de Mar, la Selva

Últim dia de monotonia, aviat arribaran alguns canvis: Temps a Catalunya el dimecres 27 d’octubre del 2021

Dijous poden caure alguns ruixats locals a la costa i el cap de setmana llarg de la Castanyada tindrem un temps més mogut

El temps continua marcat per un potent anticicló que manté la calma total a tot Catalunya. Una situació de monotonia que tindrà continuïtat de cara al dimecres, 27 d’octubre, amb sol i fort contrasttèrmic entre el dia i la nit. Hi haurà boires matinals i a la tarda creixeran més nuvolades a punts de muntanya i núvols baixos en trams de la costa.

Calma i sense pluja amb petita baixada de temperatures sobretot al nord-est, però el temps començarà a donar símptomes de canvis de cara al dijous. Cauran xàfecs al damunt del mar que, puntualment, poden afectar també punts de la costa. De cara al cap de setmana llarg de la Castanyada, haurem d’estar pendents d’un frontatlàntic que ens portarà més canvis.

En aquest sentit, arribaran alguns xàfecs, especialment a l’oest i al Pirineu. Les temperatures pujaran, però tot indica que, un cop hagi passat la Castanyada, baixaran amb ganes. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

Calma però alguns núvols de tarda

Pel que fa a l’estat del cel, el sol i la calma continuaran dominant arreu del territori. Al matí hi haurà algunes boires puntuals, però marxaran ràpidament i el matí serà radiant. No obstant, a la tarda creixeran algunes nuvolades més a punts de muntanya, alhora que arribaran núvols baixos en trams de la costa.

Tot i aquests petits canvis a la tarda, no s’espera pluja i el sol seguirà sent el clar protagonista. Una jornada més, tindrem un temps per aprofitar arreu. Bufarà el vent de gregal a la costa, especialment a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 27 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 27 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Petita baixada de TºC

Si ens fixem en les temperatures, seran força semblants però les màximes poden baixar una mica. El descens pot ser localment moderat a les comarques del nord-est a causa d’aquest vent de gregal més fresc. Màximes de 17º a 22º en conjunt, més baixes al Pirineu.

Seguirem amb un fort contrasttèrmic entre el dia i la nit, així que ens haurem de tornar a abrigar a primeres hores. Farà fred nocturn amb algunes noves glaçades al Pirineu i fondalades locals de l’interior.

Canvis a la vista

De cara als dies vinents, dijous arribaran alguns primers canvis en forma d’alguns ruixats locals en trams de la costa. Divendres serà un dia d’impàs, però el cap de setmana llarg de la Castanyada estarà marcat per l’arribada d’un front atlàntic. Això provocarà l’arribada d’alguns ruixats, sobretot a la meitat oest i al Pirineu.

Les temperatures tendiran a pujar amb un ambient menys fred de dit, però compte perquè després de la Castanyada podria fer fred. Una situació encara una mica incerta que haurem d’anar confirmant en properes previsions.