Imatge d'una sortida de sol a Barcelona

Estiu cada cop més consolidat, però sembla que per pocs dies: Temps a Catalunya el dimecres 28 de juliol

La calor i la calma aniran a més les properes jornades, però es va confirmant un canvi més destacat a principis d’agost

El temps d’aquestes últimes hores ha vingut marcat per un retorn de la calma i més calor. Una dinàmica que continuarà de cara a aquest dimecres, 28 de juliol. Tot i l’arribada d’algunes bandes de núvols passatgeres, el sol seguirà dominant sense pluja en conjunt i amb ambient càlid al migdia.

Val a dir que entre la nit de dimarts i la matinada i primeres hores de dimecres pot ploure al Pirineu i Prepirineu. Sobretot al de Lleida, sense descartar alguna forta tempesta. No obstant, no tots els mapes contemplen aquest extrem.

Tan sols baixaran les màximes a l’extrem nord-est després del vent reescalfat de les últimes hores. No es descarta algun ruixat de tarda molt aïllat al Pirineu. Entre dijous i divendres tindrem un pic càlid amb ambient de ple estiu arreu sense extrems.

No obstant, els mapes van confirmant un canvi important a partir del cap de setmana. Seria sobretot diumenge i l’inici de la setmana vinent quan l’entrada del vent del nord faria baixar clarament les temperatures. Una refrescadaatípica per trobar-nos a principis d’agost.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calma absoluta arreu

Pel que fa a l’estat del cel, no s’esperen precipitacions en una nova jornada de calma absoluta. Tan sols creuaran algunes bandes de núvols passatgeres i apareixeran núvols baixos en trams de la costa. Tot i algun moment de cel variable en alguns punts, el sol seguirà dominant en conjunt.

Tan sols haurem d’estar pendents de si finalment arriben alguns xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu. Això passaria entre la nit del dimarts i la matinada i primeres hores de dimecres, sobretot al sector de Lleida. Una situació que no tots els mapes contemplen però que és una possibilitat.

A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya, especialment del nord. No obstant, no s’esperen precipitacions, sense descartar algun ruixat de tarda molt aïllat al Pirineu.

Calor sense extrems

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants. Pujaran una mica al sud, mentre que baixaran a l’extrem nord-est per l’afluixada del vent reescalfat. Moltes màximes entre 28º i 34º, localment més baixes al litoral i al Pirineu.

La xafogor es mantindrà moderada a prop de la costa i les nits seguiran suaus o fresques. Tan sols hi haurà mínimes lleugerament tropicals a prop del mar.

Pic càlid fugaç a l’espera d’un canvi important

Les temperatures pujaran més els propers dies i tindrem el pic càlid de la setmana entre dijous i divendres. Serà llavors quan es podran superar lleugerament els 35º a les zones més tòrrides de Catalunya.

No obstant, els mapes van confirmant un canvi important a partir del cap de setmana. El vent del nord entraria amb ganes i faria baixar clarament les temperatures entre diumenge i la setmana vinent. Una refrescada que deixaria tot Catalunya per sota dels 30º.

En tot cas seria una situació ben atípica per l’època acompanyada d’alguns xàfecs. Tot i que no sembla que hagi de ploure de forma abundant i extensa. Un canvi de temps destacat que haurem d’anar seguint amb molta atenció