Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

El temps embogeix i la primavera s’avança tres mesos: Previsió a Catalunya el dimecres 29 de desembre del 2021

Les TºC encara pujaran més els dies vinents amb ambient suau desbocat per l’època sense descartar alguns rècords de calor. El pic d’aquesta situació s’entreveu per Cap d’Any

Aquesta setmana probablement la recordarem durant molts anys pel que fa al temps. I és que les temperatures s’han desbocat amb ambient molt suau i totalment atípic per l’època que encara ha de tocar sostre. De fet, aquest dimecres, 29 de desembre, els termòmetres pujaran una mica més i les mànigues de camisa o curtes sovintejaran.

Els valors més elevats els esperem al litoral i prelitoral, on es registraran màximes d’entre 19º i 24º. A la resta se situaran entre els 15º i 20º, dades també fora de lloc per trobar-nos a finals de desembre. Qualsevol broma meteorològica per Sants Innocents es quedaria curta davant d’aquest panorama impensable per Nadal.

Tot plegat amb força sol a estones enterbolit per bandes de núvols alts i prims que tornaran a deixar sortides i postes de sol rogenques i espectaculars. Cel més rúfol amb restes de xàfecs a la cara nord del Pirineu, boires matinals i desapareix el vent de ponent/mestral a la tarda. Els dies vinents tindrem calma i sol, boires a l’interior i pic de calor per Cap d’Any.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Les TºC no tenen aturador

Pel que fa a les temperatures, de nit seguirem amb valors semblants i un fred força moderat per l’època. Tan sols hi haurà glaçades febles en fondalades del Pirineu i Prepirineu, sense descartar-ne en zones properes. Un ambient més propi de tardor que no pas d’hivern, especialment a prop del mar.

En canvi, les màximes pujaran una mica més i moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º. No obstant, al litoral i prelitoral l’ambient encara serà més suau o una mica càlid amb molts valors de 19º a 24º. Una sensació de primavera molt avançada que farà que al migdia es vegin mànigues de camisa o curtes a prop del mar.

Temps força tranquil

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt amb el permís de bandes de núvols alts i prims. Aquestes pinzellades tornaran a deixar diverses sortides i postes de sol espectaculars i rogenques. Tan sols hi haurà més intervals de núvols al Pirineu, amb cel més rúfol i restes de xàfecs a la cara nord de la serralada.

El vent de ponent i mestral encara bufarà fins al migdia, localment amb alguna ràfega intensa al sud de Catalunya. No obstant, a la tarda anirà clarament a la baixa i acabarà desapareixent. També tindrem algunes boires matinals a punts de l’interior no afectats pel vent, però cap serà persistent.

Pic de calor per Cap d’Any

Els termòmetres seguiran pujant els dies vinents i sembla que tindríem el pic càlid just al voltant de Cap d’Any. Tindrem una revetlla ben poc freda i uns migdies amb valors d’entre 17º i 23º a gran part de Catalunya. Un ambient totalment atípic per l’època més propi de març que de finals de desembre.

L’única excepció pot ser el pla de Lleida i la vall de l’Ebre, on l’anticicló faria reaparèixer les boires persistents. No seria fins ben entrat l’any 2022 que les temperatures començarien a normalitzar-se.