Imatge d'una tempesta de primavera al sud de França

El temps empitjora amb tempestes que van a més fins dijous: Previsió a Catalunya dimecres 3 de juny del 2020

Els xàfecs arribaran a més comarques a partir de dimecres amb temperatures que patiran una baixada clara dijous

El temps es complica més de cara a les properes hores i entre dimecres i dijous els xàfecs i tempestes arribaran a moltes més comarques. L’arribada d’un front més actiu reactivarà els ruixats i ja dimecres al matí cauran els primers al Pirineu, estenent-se a molts punts de l’interior i meitat nord a la tarda i nit. Tot plegat encara amb força calor i xafogor al migdia. Dijous seguiria una dinàmica molt moguda amb temperatures que baixaran  clarament de forma transitòria.

Alerta per tempestes que van a més

Dimecres al matí encara aguantarà força el temps amb més sol que núvols, però ja poden aparèixer els primers ruixats al Pirineu. Serà a partir del migdia i durant la tarda quan les tamborinades, localment fortes i amb calamarsa, arribaran a molts punts de l’interior, Pirineu, Prepirineu, Ponent i nord-est. Entre el vespre i la nit poden a qualsevol punt del territori, també a la costa  més desgastats. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per fortes tempestes: 

Mapa d'avisos per fortes tempestes a Catalunya el 3 de juny del 2020
Mapa d'avisos per fortes tempestes aquest dimecres | METEOCAT

D’aquesta manera, quedarà una tarda molt més moguda i ennuvolada, amb calor que, allà on plogui, anirà a la baixa. Una dinàmica plenament primaveral i típica per l’època que s’allargarà, almenys, un dia més.

Segueixen la calor i la xafogor

Pel que fa a les temperatures, es manté la calor i xafogor al migdia a gran part de Catalunya. Moltes màximes se situaran entre els 26º i 31º, però a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre es poden enfilar fins als 33º còmodament. Els termòmetres quedaran més frenats al Pirineu i trams de la costa, mentre que de nit es manté la fresca moderada.

Una mica de tot els propers dies

Dijous es mantindran els ruixats i tempestes a molts punts, especialment de matinada i a la tarda, mentre que divendres hi hauria una clara millora. Sembla que les tamborinades tornarien a guanyar força el cap de setmana. Tot plegat amb pujades i baixades de les temperatures que garantiran un temps força normal per l’època.