L'estiuet de Sant Miquel continua, però ja té data de caducitat: Temps a Catalunya el dimecres 30 de setembre

Es fregaran els 28ºC als indrets més càlids, però a partir de dijous arribarà un nou canvi radical de temps

Albada des del Maresme, a Calella
El sol i l'ambient més càlid guanyaran més protagonisme aquest dimecres | Pere Lluís Donoso

Després d'un dimarts força tranquil, aquest dimecres, 30 de setembre, seguirem amb l'estiuet de Sant Miquel i, per tant, amb la mateixa dinàmica temps agradable i tranquil. Tindrem una jornada amb força sol en conjunt i tan sols restes d’alguns intervals de núvols alts, especialment a la tarda a la meitat sud de Catalunya, però no esperem ruixats enlloc. A partir de dijous i, sobretot divendres, es va confirmant l'arribada de canvis contundents amb fortesventades a moltes comarques, fred atípic de nou, xàfecs i una possible nova nevada a les cotes altes del Pirineu.

Algunes boires matinals, però més calor al migdia

Fins que no arribi el pròxim canvi de temps, aquest dimecres, últim dia del mes de setembre, el sol dominarà amb més ganes en general amb el permís d’alguns intervals de núvols alts puntuals a la meitat sud de Catalunya, però no esperem cap ruixat enlloc. Com a petita novetat, a primeres hores del matí podrien aparèixer més boires a les fondalades de la Catalunya central, Osona i, fins i tot, a la plana de l'Empordà o a la Selva i Gironès, però tot plegat duraria ben poc, ja que a partir de mig matí marxarien totes elles.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimecres 30 de setembre del 2020
El sol dominarà amb el pas de núvols alts sense més conseqüències | Catalunya Diari

Més calor al migdia

Si ens fixem en les temperatures, pujaran més, inclús de forma moderada a ponent i l'interior de l'Ebre, a partir del migdia, on es podrien fregar els 28 o 29ºC. La majoria de màximes es mouran entre els 24ºC i els 26ºC, on també es podrien superar aquestes xifres és al prelitoral. De nit continuarà fent fresca en conjunt amb un ambient més suau al litoral. Ambient gairebé estiuenc al centre del dia.

Ja arriben els canvis radicals

Dijous a últimes hores de la jornada, ja podrem donar per acabat l'estiuet de Sant Miquel i començarem a notar canvis amb l’arribada de més núvols, nous xàfecs i reforçament del vent, però els canvis més radicals els viurem divendres, quan arribarà de ple un nou front fred atlàntic que farà baixar bruscament les temperatures amb valors atípics per l’època altre cop, i també provocarà una ventada molt important a diverses comarques i una nova nevada a les cotes mitjanes i altes del Pirineu. Passarem altre cop d'ambient de principis de setembre a novembre, d'un dia per l'altre.


Comentaris

envia el comentari