Adeu a la poca calor, l’ambient pesat torna a treure el nas: Temps a Catalunya el dimecres 5 d’agost del 202

Las temperatures començaran a pujar aquest dimecres i tocaran sostre entre divendres i el cap de setmana

Imatge d'una sortida de sol a Fuengirola, Màlaga
La calor comença a remuntar a partir d'aquest mateix dimecres | Mari Cortés

La calor ha estat força continguda en aquest inici de setmana, però aquesta situació té les hores comptades. I és que a partir d’aquest mateix dimecres, 5 d’agost, les temperatures tiraran clarament cap amunt, amb un possible pic de calor entre divendres i el cap de setmana, quan a Ponent es poden assolir els 38º.

De moment, dimecres, molts termòmetres es mouran ja entre els 27º i 33º, localment més alts a les zones més càlides del territori. Tot plegat amb sol, però restes de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral, sense descartar encara alguna gotellada de matinada en aquestes àrees.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 d'agost de 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

La remuntada de la calor

Pel que fa a les temperatures, la majoria de màximes ja faran un salt cap endavant i se situaran entre els 27º i 33º, si bé a Ponent i a la vall de l’Ebre ja es poden assolir els 34º. Una calor una mica més intensa que de les últimes hores, però sense grans estralls. De nit no hi haurà grans canvis, amb mínimes fresques a la majoria del territori, i tan sols una mica pel damunt dels 20º en alguns trams de la costa. A la majoria de comarques es podrà dormir molt bé.

Pocs estralls al cel

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en el conjunt del territori, però hi haurà algunes excepcions. Es mantindran alguns intervals de núvols baixos en trams de la costa i prelitoral, sobretot a primera hora i a la tarda, inclús poden escapar-se encara algunes gotellades puntuals a prop del litoral de matinada, però res a veure amb els xàfecs de les últimes dues jornades. En definitiva, temps força tranquil i assolellat a l’àmplia majoria de Catalunya.

Cada cop més calor

De cara als propers dies, les temperatures continuaran remuntant i, entre divendres i el cap de setmana, la majoria de màximes se situaran entre els 30º i 35º, si bé a Ponent i la vall de l’Ebre es mouran entre els 36º i 38º, podent apropar-se a aquestes xifres també altres zones habitualment tòrrides a l’estiu, com és el pla de Bages.


Comentaris

envia el comentari