L'insòlit ambient d'estiu no dona treva amb menys núvols: Temps a Catalunya el dimecres 6 de maig del 2020

Aquest dimecres recuperarem altre cop l'ambient assolellat i molt més estiuenc amb TºC de fins a 30ºC altre cop a l'interior

Imatge d'un termòmetre en un dia de calor
La calor tornarà a anar a més aquest dimecres a l'interior del principat | Arxiu

Aquest dimecres els termòmetres es tornaran a enfilar ben amunt, i localment es poden tornar a superar els 30ºC  tocant sostre en molts indrets del prelitoral de Barcelona i Girona. A la costa, amb més sol, també pujaran més les temperatures que no pas aquest passat dimarts, que al final, amb molts núvols, han quedat més frenades. A partir de la tarda, es formaran nuvolades de tarda al Pirineu, a l'interior de l'Ebre i a la serralada transversal, però sense més conseqüències, com a molt podrien deixar algun ruixat tímid al Pirineu. Tot i això, a partir de diumenge se segueix confirmant l'arribada de nous fronts atlàntics més actius que ens portarien una normalització de les temperatures amb l'arribada de noves pluges.

Segueix la calor atípica un dia més

De cara a aquest dimecres, 6 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat i amb un ambient molt suau i poc fred a gran part del territori català amb núvols prims a les terres de l'Ebre que no implicaran més conseqüències. Al llarg de la tarda, també creixeran nuvolades a les comarques interiors de Tarragona, Girona i Pirineu especialment, on no descartem que es pugui deixar escapar alguna gotellada, fenòmens molt anecdòtics. El sol seguirà dominant a gran part de la costa i prelitoral, i també a l'interior, fins a últimes hores del dia.

Previsió del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres 6 de maig | Catalunya Diari

Els termòmetres podrien pujar una mica més, sobretot al prelitoral i litoral i a ponent, on han quedat més frenades aquest dimarts a causa dels núvols i les marinades. A l'interior, els termòmetres també pujaran notablement, ja que hi haurà un ambient molt més assolellat que no pas aquest dimarts. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 25ºC i 28ºC, si bé a l'interior de la depressió central i terres de l'Ebre es podrien superar els 30ºC puntualment.

Canvis radicals i fi de la calorada

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, fins al cap de setmana vinent, quan sembla que podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, especialment a les acaballes del cap de setmana, faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i també xàfecs i tempestes, però fins dissabte, seguirà imposant-se l'ambient estiuenc arreu. 

Els mapes del temps van confirmant el pronòstic a partir de diumenge, cap a un temps molt més inestable amb ruixats, tempestes i unes temperatures clarament més baixes, altre cop típiques de primavera, més que no pas estiu. Tot i això, fins dissabte seguirem amb l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia amb matinades poc fredes.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dimecres, els termòmetres podrien pujar lleugerament amb molt més sol. Dijous, reculen una mica més els termòmetres a causa de les marinades, i divendres torna a remuntar la TºC.

El temps a Tarragona

La calor i xafogor també serà la clara protagonista d'aquest dimecres a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 25ºC, mentre que a partir de finals de setmana afluixarà una mica amb l'arribada de possibles noves pluges i tempestes.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, però amb més nuvolades de tarda a mesura que avanci aquest dimecres. Les TºC podrien pujar fins a tocar dels 28ºC al migdia.

El temps a Lleida

Dimecres de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 30ºC. El sol dominarà durant tota la jornada amb una matinada molt poc freda.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest dimecres. Les temperatures rondaran o superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimecres molt plàcid i amb aires d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia aquest dimecres.


Comentaris

envia el comentari