Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Temps una mica més mogut i fresc, però no a tot arreu: Previsió a Catalunya el dimecres 6 d’octubre del 2021

Punts de la costa i del nord-est és on notaran aquests petits canvis amb algun ruixat dispers i refrescada. Entren amb ganes el mestral i la tramuntana al sud i Empordà

El temps d’aquestes últimes hores ha vingut marcat per una clara pujada de les temperatures diürnes. El vent reescalfat  de ponent ha fet de les seves i hem passat d’unes primeres hores ben fredes per l’època a un migdia càlid. Una dinàmica que en alguns punts tornarà a canviar aquest dimecres, 6 d’octubre, amb l’arribada d’un front desgastat que provocarà petits canvis.

Esperem rebuf amb més intervals de núvols a punts del litoral, prelitoral i nord-est. Serà en aquestes zones on poden escapar-se alguns ruixats o gotellades febles i dispersos, sobretot de nit i al matí. El canvi afectarà sobretot la costa barcelonina i també notarem una nova refrescada diürna en aquestes àrees.

Un ambient que seguirà de tardor en conjunt, tot i que a la resta no hi haurà canvis en les màximes i de nit pujaran una mica les mínimes en general. Però atenció amb el contrast entre el dia i la nit, seguirà sent marcat fora de la costa, compte amb els refredats. El mestral i la tramuntana es reforçaran al sud i a l’Empordà amb cel més ras.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 6 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 6 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Arriben alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, viurem un increment dels intervals de núvols a punts del litoral, prelitoral i nord-est no afectats pel vent. Serà en aquestes zones on es poden escapar alguns ruixats locals, sobretot de matinada i al matí. A la resta dominarà el sol amb alguns núvols prims i potser algunes nuvolades de tarda al Pirineu.

Tot i que seran fenòmens locals, no es descarta algun xàfec fort fins al matí a la costa i prelitoral de Barcelona. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat algunes alertes:

Mapa d'alertes per xàfecs forts a Catalunya el 6 d'octubre del 2021
Mapa d'alertes per xàfecs forts aquest dimecres | METEOCAT

Compte també amb el vent, ja que el mestral i la tramuntana seguiran bufant al sud i l’Empordà. Localment es pot registrar alguna ràfega intensa. La ventada mantindrà a ratlla la inestabilitat i les temperatures.

Més fresca a la costa

Si ens fixem en les temperatures, tornaran a baixar les màximes a punts del litoral, prelitoral i nord-est després de la pujada de dimarts. El descens es notarà entre el nord del Camp de Tarragona i el centre i sud de les comarques gironines. En canvi, seguiran força semblants a la resta.

Estem parlant de màximes de 19º a 24º a les comarques de Barcelona, Girona i terç nord, més baixes al Pirineu. A la resta es mouran entre els 22º i 27º les més altes amb mestral una mica reescalfat al sud i Ponent. Les mínimes també pujaran, sobretot on hi hagi núvols, però la nit seguirà sent freda per l’època, compte amb els refredats.

Pocs canvis a la vista

Si donem un cop d’ull als dies vinents, es veuen pocs canvis a mitjà termini. Seguirem més aviat sota els efectes de l’anticicló, però amb una mica d’inestabilitat a prop de la costa. Tot i algunes petites pujades i baixades, les temperatures es mantindran semblants amb ambient fresc per l’època.