Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Vénen dies de refredats, però es van confirmant els canvis: Temps a Catalunya el dimecres 7 d’octubre del 2020

El contrast tèrmic serà mol marcat entre les màximes i les mínimes amb nits de tardor i estiuet de dia

Les temperatures màximes s’han disparat aquest dimarts i sembla que aquesta serà la tònica dels propers dies a Catalunya. De fet, ben bé fins dijous o divendres els migdies seran suaus o càlids, però compte perquè les nits seguiran sent de plena tardor, tot i que també pugen les mínimes. Un contrast tèrmic molt marcat que, de ben segur, provocarà molts refredats, ja que ens haurem d’abrigar a primera hora i al migdia podrem anar en màniga curta a molts llocs.

No obstant, aquest dimecres, 7 d’octubre, es formaran núvols baixos a la tarda entre la costa i prelitoral de Barcelona i Girona que, puntualment, poden deixar alguna gotellada anecdòtica a última hora. Aquest estiuet acabarà de cop de cara al cap de setmana llarg del Pilar, quan arribarà un nou i important canvi de temps.  

Novetats al cel

Pel que fa a l’estat del cel del dimecres, seguiran creuant moltes bandes de núvols alts i prims que enteranyinaran el dia en nombroses ocasions, alhora que faran que les sortides i postes de sol siguin espectaculars amb cel rogent. La novetat serà que, a partir del migdia i durant la tarda, es formaran molts núvols baixos a punts del litoral, prelitoral i nord-est que aniran a més i que, a última hora, podrien deixar alguna gotellada. Poca cosa tot plegat. També s'esperen alguns plugims  o ruixats  febles al vessant nord del Pirineu. Per la seva banda, el vent  de ponent  al sud i de tramuntana  a l'Empordà bufaran moderadament, localment reescalfats. 

Mapa de previsió a Catalunya el 7 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Segueix l’estiuet

Si ens fixem en les temperatures, pujaran encara una mica més, tot i que quedaran més frenades al nord-est per la formació d’aquests núvols baixos. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, mentre que de nit pujaran clarament les mínimes, amb entre 14º i 19º a la costa i prelitoral i de 12º a 17º a la resta, més baixes al Pirineu.

Tot i això, l’ambient seguirà sent de tardor a la nit, mentre que l’amplitud tèrmica, és a dir, la diferència de temperatures entre el dia i la nit, serà molt marcada, excepte a punts del nord-est afectats pels núvols. Compte amb els refredats.

Arriben els canvis

Aquests núvols baixos aniran a més dijous a punts de la costa i prelitoral, on cauran alguns xàfecs. No obstant, es mantindran semblants les temperatures, a l’espera que, de cara al cap de setmana, arribin canvis importants amb més fred i nous xàfecs. Un ambient, de nou, atípic d’avançada tardor que ens acompanyarà també el dilluns 12 d’octubre, dia del Pilar i festiu a tot arreu.