A l’espera dels primers canvis importants de l’any, dimecres molt tranquil

Divendres arribarà una tongada de ruixats a molts punts de Catalunya amb una baixada de les temperatures. Fins llavors, seguirà la calma arreu amb boires a Ponent

Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès
L'anticicló continuarà ferm sobre Catalunya fins dijous | Xavi Navas

Els mapes van confirmant el canvi de temps entre dijous a última hora i sobretot divendres, amb l’arribada d’un embossament d’aire fred que ens portarà una tongada de ruixats a moltes comarques i una posterior baixada de les temperatures. Mentrestant, el sol continuarà dominant en general i les boires es mantindran a Ponent amb fred intens a primera hora i més hora als migdies.

Tongada de ruixats abans del cap de setmana

Pel que fa al canvi de temps, entre dijous a última hora i divendres a primera hora de la tarda es creuarà un front que portarà ruixats a molts punts de Catalunya. No està clar quina serà la zona més afectada per la precipitació, tot i que sembla que el centre i sud del territori en serien els més beneficiats, amb una cota de neu que pot baixar dels 1.500 en general, inclús dels 1.000 al Pirineu.

Tot plegat obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures que farà que l’ambient sigui típicament hivernal, malgrat que a la tarda de divendres el temps ja millorarà. No obstant, l’entrada del vent farà que, molt probablement, la boira s’acabi aixecant al llarg del divendres i el cap de setmana a Ponent. En aquestes zones, que han estat en un ambient gèlid durant molts dies, els termòmetres pujaran.

De moment, dimecres de calma

Mapa de previsió del temps a Catalunya el dimecres 8 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

De cara a dimecres, i a l’espera dels canvis, de moment el temps seguirà molt tranquil, amb sol en conjunt i el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims, mentre que la boira seguirà sent persistent i tossuda una jornada més a les comarques de Ponent, i ja en van més de 10 consecutives. No es descarten alguns núvols baixos matinals també a la costa.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense canvis, amb mínimes clarament fredes i glaçades febles a moltes zones interiors, mentre que de dia hi haurà força bonança amb moltes màximes entre els 11º i 16º, si bé l’excepció tornarà a ser Ponent, on l’ambient serà gèlid amb entre 2º i 7º.

El temps a Barcelona

Pel que fa a la previsió meteorològica a la capital catalana, aquest dimecres serà molt tranquil amb sol i algun núvol prim inofensiu. Les temperatures es mantindran sense canvis amb màxima de 15º i mínima de 6º.

El temps a Tarragona

Si ens fixem en el temps a Tarragona, es mantindrà la mateixa situació amb sol i algunes teles de núvols alts i prims. Les temperatures es mantindran semblants amb màximes al voltant dels 15º i mínimes d’uns 5º o 6º.

El temps a Girona

Calma absoluta la que es viurà a la capital gironina dimecres, amb sol, tan sols alguns núvols prims inofensius i decoratius i alguna boira matinal molt testimonial. Bonança al migdia amb 15º o 16º, però fred de nit amb mínimes de 2º o 3º.

El temps a Lleida

La boira no dona treva a la capital lleidatana i seguirà sent tossuda i persistent amb ambient gèlid. Màximes al voltant de 7º i mínimes fregant els 0º. Compte amb alguna boira gebradora i també a la carretera per la poca visibilitat.

El temps a Sabadell

Temps plàcid una jornada més a Sabadell amb força sol, tret d’algunes teles de núvols alts i prims, també alguna boirina matinal. Màximes al voltant dels 14º, mentre que a primera hora i de nit ens haurem d’abrigar de valent amb mínimes d’uns 2º o 3º.

El temps a Terrassa

Situació molt tranquil a l’altra co-capital del Vallès Occidental, on el sol dominarà amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims. Fred a primera hora amb alguna glaçada molt feble i bonança al migdia amb entre 13º i 14º.


Comentaris

envia el comentari