Imatge d'un cel rogent a Olèrdola, Alt Penedès

Nova setmana atípicament de ple estiu i calma amb pic de calor a la vista

Les TºC es mantindran molt altes per l’època i el cap de setmana tornarà a ser molt càlid amb més de 35ºC en alguns punts. Es mantindran les tornades de tarda a punts de muntanya

L’estiu ha arribat molt abans del que tocaria amb dades de rècord i sembla que ha vingut per quedar-se. Aquesta setmana continuarà sent atípicament càlida per l’època amb temperatures disparades i amb pic càlid a la vista. De moment, aquest dimecres 8 de juny, tot i un petit descens tèrmic al Pirineu, seguirem amb moltes màximes de 27º a 33º.

Les més altes les trobarem a Ponent on se seguiran rondant els 35º, i les més baixes al Pirineu i costa, amb xafogor al litoral. Tot plegat amb força calma i sol, però més bandes de núvols alts i prims que enteranyinaran el cel a gran part del territori. També hi haurà alguns núvols baixos costaners i nuvolades de tarda a tota la meitat nord i zones de muntanya.

No es descarta algun ruixat aïllat al Pirineu i Prepirineu, però ben poca cosa en conjunt si arriba a caure. Una dinàmica de sol, algunes bandes de núvols i ruixats de tarda aïllats a muntanya que es mantindrà de cara als dies vinents. El cap de setmana podríem tenir un nou pic de calor intensa amb més de 35º a les zones més tòrrides.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 8 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Alguns canvis en el cel

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà la calma en conjunt, però el sol es combinarà amb força bandes de núvols alts i prims que aniran arribant. Un cel més enteranyinat amb alguns núvols baixos o boires a la costa, sobretot a primeres i últimes hores. Creixeran més nuvolades de tarda a tota la meitat nord i zones de muntanya sense descartar algun ruixat aïllat al Pirineu i Prepirineu.

Segueix la calor atípica

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran sense grans canvis amb fresca o suavitat de matinada i primeres hores. Al migdia tornarem a tenir un ambient massa càlid per l’època amb la majoria de màximes entre els 27º i 33º. A ponent tornaran a rondar els 35º i a la costa es mantindrà la xafogor, i aquesta serà la mateixa dinàmica dels dies vinents.