Imatge d'una posta de sol rogenca al Moianès

Tot més o menys igual a l’espera dels canvis més hivernals: Temps a Catalunya el dimecres 9 de febrer del 2022

L’anticicló mantindrà un temps molt plàcid amb tan sols alguns núvols baixos al litoral i prelitoral. A partir de divendres esperem més fred, alguns ruixats i neu cap avall

El temps no es mourà pràcticament ni una coma de cara a aquest dimecres, 9 de febrer, amb calma anticiclònica. Això vol dir que mantindrem el sol en conjunt i tan sols alguns núvols baixos a punts del litoral i prelitoral. També hi haurà boires matinals a l’interior i algunes boirines durant tota la jornada a punts costaners de la meitat sud.

No s’esperen precipitacions en una nova jornada per aprofitar i amb marcat contrast tèrmic. Passarem del fred matinal amb algunes glaçades tímides a un migdia plàcid i fresc, puntualment suau per l’època a l’interior. Tot plegat a l’espera d’un front atlàntic que, a partir de divendres, portarà més canvis hivernals.

Segons els últims mapes, divendres augmentaran els núvols sense descartar algun plugim o ruixat local. Cel canviant el cap de setmana amb algun ruixat local i precipitacions més destacades a la cara nord del Pirineu. Tot plegat obrirà la porta a una clara baixada de les temperatures amb ambient més hivernal i neu per sota dels 1000 metres al Pirineu. 

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 9 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 9 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Temps en bucle

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimecres esperem una nova jornada plàcida i de sol en conjunt. L'única excepció la trobarem a punts del litoral i prelitoral, on hi haurà alguns núvols baixos sense més conseqüències. No esperem precipitacions enlloc, amb boires matinals a l’interior i boirines tota la jornada a la meitat sud del litoral.

Temperatures sense canvis

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants a les del dimarts amb marcat contrast tèrmic a l’interior. Passarem del fred i algunes tímides glaçades matinals a un migdia fresc o suau per l’època. Les temperatures més altes es registraran a l’interior de la meitat sud, mentre que a la costa es mantindran a ratlla.

Molts valors es mouran entre els 13º i 18º al migdia, localment més altes al sud. En canvi, de nit farà fred, tot i que les glaçades de l’interior no seran molt destacades fora de les fondalades interiors. També tindrem inversió tèrmica.

Pendents dels canvis

Totes les mirades estan posades en un front atlàntic que, a partir de divendres, ens portarà més canvis hivernals. Serà llavors quan els núvols augmentaran sense descartar alguns ruixats dispersos. Les precipitacions més destacades les esperem a la cara nord del Pirineu, on la cota de neu baixarà clarament per sota dels 1000 metres.

El cap de setmana serà de temps canviant sense descartar alguns ruixats locals, però en conjunt esperem ben poca pluja. Tot plegat amb una clara baixada de les temperatures que ens farà recuperar un ambient més hivernal. Anirem acotant aquesta previsió els propers dies, però seguim sense veure pluges clares a mitjà termini.