Imatge d'una sortida de sol rogenca al Moianès

Cap d’Any totalment atípic amb migdies primaverals, però canvis per Reis

La revetlla serà tranquil·la amb fred moderat i boires a l’interior que seran persistents a Ponent. Cap de setmana de calma i calor excepcional de dia, però ja es veu el final

L’anticicló amb aire tropical i totalment excepcional per l’època ens seguirà afectant aquest Cap d’Any. A poc a poc, van caient diversos rècords de calor per un mes de desembre a diversos punts de Catalunya. Una situació que es pot tornar a repetir, ja que tornarem a repetir 20º o més al sud o a prop de la costa.

No obstant, hi haurà amplitud tèrmica i això farà que la nit de Cap d’Any sigui de fred moderat. Però a la que surti el sol, els termòmetres es dispararan i passarem de roba de més abric a mànigues de camisa o curtes. No cal dir que ens trobem davant d’una situació totalment fora de lloc per l’època, el balanç final serà dels que fan història.

La revetlla serà molt tranquil·la sense precipitacions enlloc i boires a diversos punts de l’interior. Molta precaució a la carretera en aquestes zones, especialment a Ponent i la vall de l’Ebre, on seran persistents. Això farà que el cap de setmana, incloent-hi el dissabte de Cap d’Any, el temps estigui gris i fred.

No obstant, a la resta tindrem un dissabte de sol radiant i primaveral amb l’excepció d’alguns núvols baixos a la Costa Brava. Al tard arribaran algunes bandes de núvols per l’oest que, de cara a diumenge, deixaran un cel més enterbolit o canviant. Tot i això, no plourà enlloc, però les temperatures començaran a baixar una mica a l’espera que descendeixin més la setmana de Reis.

Serà llavors quan l’anticicló tan càlid dels darrers dies anirà marxant a poc a poc. Segons els últims mapes, al voltant del dia de Reis poden arribar alguns xàfecs sobretot a la meitat nord. També faria més fred amb baixada de la cota de neu al Pirineu i vent al sud de Catalunya.

Revetlla de Cap d’Any

De cara a la nit de Cap d’Any, la calma absoluta dominarà sense precipitacions i farà fred moderat. Compte però amb les boires a punts de l’interior, especialment a Ponent i vall de l’Ebre, precaució a la carretera. També hi haurà alguns núvols baixos a la Costa Brava i marcada inversió tèrmica, especialment al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya l'1 de gener del 2021
Mapa de previsió pel dia de Cap d'Any | Catalunya Méteo

Dissabte 1 de gener: Cap d’Any

Pel que fa al primer dia de l’any, el dissabte 1 de gener i jornada de Cap d’Any, la calma dominarà amb sol arreu. Marcada amplitud tèrmica entre el fred matinal i l’ambient primaveral del migdia. Núvols baixos a la Costa Brava i boires encara més extenses i persistents entre Ponent i la vall de l’Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de gener del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 2 de gener

Finalment, el diumenge 2 de gener ens arribarien algunes bandes de núvols que enterboliran més el cel.  No obstant, no s’esperen precipitacions enlloc i les temperatures començarien a recular una mica, tot i que encara amb migdia primaveral. Les boires es mantindran a Ponent i la vall de l’Ebre.

Canvis a la vista

Aquest descens de temperatures que començarà diumenge tindrà continuïtat la setmana vinent. L’anticicló tropical anirà marxant i sembla que per Reis les temperatures es podrien normalitzar del tot. Això aniria acompanyat de nous xàfecs a la meitat nord, cota de neu baixant al Pirineu i vent al sud, cosa que anirem confirmant.