Imatge d'una sortida de sol al Moianès

Últimes fuetades del vent i la neu el cap de setmana, l’anticicló truca a la porta

El vent encara es deixarà sentir en algunes comarques dissabte, però diumenge desapareixerà del tot. Els dies vinents seran de sol, boires destacades i calma absoluta

Déu n’hi do quina ventada que hem tingut aquest divendres, sense cap mena de dubte la més forta del que portem de tardor. S’han superat els 100 km/h a molts punts del sud, zones elevades i l’Empordà amb moltes incidències com ara la caiguda d’arbres. La nevada també ha estat molt destacada al Pirineu, sobretot a la cara nord, amb una cota que ha parat boja pels canvis de temperatura.

La ressaca d’aquesta situació encara la notarem en l’inici del cap de setmana. La nevada pirinenca es mantindrà fins al migdia, però a partir de llavors perdrà molta força, serà intermitent i concentrada només a la cara nord. El vent també anirà concentrant-se tan sols a l’Ebre, zones properes del terç sud i Empordà, anirà perdent força.

Atenció de cara a diumenge, ja que l’anticicló ja ens abraçarà i direm l’adeu definitiu a les precipitacions i al vent. Serà un dia força radiant en conjunt amb poques excepcions, tot i que hi haurà boires localment extenses i persistents a l’interior. Una tònica de calma absoluta que es mantindrà al llarg dels primers dies de la setmana vinent.

Pel que fa a les temperatures, baixaran dissabte sobretot al centre i nord de Catalunya, però pujaran diumenge. Tot i un inici fred del cap de setmana, els dies vinents seran de migdies força agradables i nits fredes amb contrasttèrmic. Només tindrem l’excepció de les zones amb boires més persistents, on es mantindrà un ambient de cru hivern.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 11 de desembre

De cara al dissabte, 11 de desembre, encara ens llevarem amb fort vent a la meitat sud i punts de l’extrem nord. No obstant, s’anirà concentrant cap al sud de Tarragona, Ebre, Empordà i cims del Pirineu, mentre que a la resta desapareixerà. Anirà perdent força, i atenció encara amb la nevada, ja que fins al migdia seguirà caient a gran part del Pirineu.  

La cota se situarà al principi a 900 metres, però anirà pujant progressivament fins als 1800 al final del dia. A partir del migdia, serà clarament més feble i intermitent i es concentrarà tan sols a la cara nord del Pirineu. Temperatures cap avall al centre i nord amb ambient més aviat fred i hivernal,  màximes de 9º a 14º, més altes al sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 12 de desembre

Finalment, el diumenge 12 de desembre serà un dia per aprofitar i de molta calma en comparació amb dies enrere. El sol dominarà amb boires matinals localment persistents a Ponent i Depressió Central, i el vent i la neu desapareixeran del tot. No s’esperen precipitacions enlloc, a l’espera que l’anticicló domini arreu els dies vinents amb calma, sol i boires.

Ens esperen dies amb un marcat contrast tèrmic entre la bonança dels migdies i el fred de primeres hores. L’excepció la trobarem a les zones de l’interior on les boires seran cada vegada més persistents i que mantindran un ambient de cru hivern.