Imatge d'un cel mig ennuvolat i plujós a Moià

No fa net el cap de setmana, i pendents dels possibles canvis importants després

La Diada serà més tranquil·la però amb matisos, i diumenge la inestabilitat anirà a més. La setmana vinent poden arribar pluges i fresca

El temps mogut i canviant de les últimes jornades tindrà continuïtat aquest cap de setmana, però amb molts matisos. Seguiran apareixent alguns xàfecs de forma dispersa i inconnexa, però, com ja ha anat passant, ni de bon tros es veurà ploure a tot arreu. De fet, continuem amb aquesta situació insegura amb ruixats molt capritxosos.

Dissabte és la Diada Nacional de Catalunya i festiu arreu, i precisament, serà el dia menys inestable del cap de setmana. S’espera una jornada de cel canviant o mig ennuvolat, amb més sol al matí i localment força núvol a la tarda. Durant la matinada i matí poden caure alguns ruixats a les comarques de Tarragona.

A la tarda es repetiran alguns xàfecs a punts del prelitoral, nord-est, Pirineu o ports principalment, sense afectar a la resta en principi. Tot i això, els ruixats seran més escassos, sense descartar alguna forta tamborinada local. Diumenge augmentarà de nou la inestabilitat i ja de nit i al matí poden caure xàfecs a la meitat sud.

A la tarda cauran xàfecs i alguna tempesta forta sobretot al nord-est. Però també a més punts del Pirineu, prelitoral, Ports i Catalunya Central. Tot plegat amb unes temperatures semblants o pujant diumenge, amb nits de bon dormir fora de la costa.

Totes les mirades estan posades als canvis importants que poden afectar-nos la setmana vinent. L’arribada d’un front atlàntic a partir de dimarts obrirà les portes a pluges més generals i a una clara refrescada. Haurem d’anar confirmant aquesta situació típica de finals d’estiu.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 11 de setembre

De cara al dissabte, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya i festiu arreu, el temps seguirà una mica mogut. Al matí hi haurà força clarianes, però ja amb núvols baixos a la costa i prelitoral sud. En aquestes zones cauran alguns ruixats o plugims dispersos.

Amb el pas de les hores, els intervals de núvols augmentaran arreu i quedarà una tarda variable o mig ennuvolada. Fins i tot força núvol en algunes comarques, però la inestabilitat serà menys acusada. Tan sols esperem xàfecs de tarda locals a punts del prelitoral, nord-est, Pirineu o Ports principalment.

Les temperatures es mantindran molt semblants amb calor i xafogor normals per l’època. Les màximes es mouran entre els 25º i 30º, més baixes al Pirineu. La nit serà de bon dormir en conjunt i tan sols hi haurà mínimes tropicals lleugerament pel damunt dels 20º a la costa.

Diumenge 12 de setembre

De cara al diumenge, 12 de setembre, hi ha una mica d’incertesa en el pronòstic, però la inestabilitat anirà a més. Al matí poden caure ruixats a la meitat nord que alguns mapes indiquen que, localment, serien forts. A la tarda arribarà el plat fort amb noves tamborinades al nord-est, Pirineu, prelitoral, Ports i Catalunya Central.

Tot plegat amb temperatures que pujaran una mica amb calor i xafogor una mica més accentuades. El cel seguirà molt canviant i a estones mig o força ennuvolat segons la zona. A la tarda faria més sol com més a Ponent i sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Canvi radical la setmana vinent

Els mapes van confirmant un canvi important a partir de dimarts de la setmana vinent. L’arribada d’un front atlàntic provocaria pluges d’oest a est pràcticament generals i amb una refrescada considerable. Una situació que mantindria el risc de pluges en dies vinents.  

Haurem d’anar-ho confirmant tot plegat, però seria un canvi digne de finals d’estiu. Marcaria un abans i un després en el temps just quan ens trobem a les portes de l’arribada de la tardor.