URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

El cap de setmana obrirà les portes a un estiuet que durarà dies: Temps a Catalunya el dissabte 12 de setembre

Al llarg del pont de la Diada tornarà la calor atípica de ple estiu, i va per llarg

Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat
El sol i la calor tornaran a ser els clars protagonistes d'aquest cap de setmana | Pere Lluís Donoso

Després d'una Diada Nacional de Catalunya amb temps molt tranquil i només algunes nuvolades de tarda que han deixat algun ruixat escadusser a la meitat nord, al llarg d'aquesta pròxima nit les temperatures mínimes ja quedaran més altes i de cara al cap de setmana, la probabilitat de ruixats cada cop quedarà més restringida al Pirineu i, fins i tot, desapareixerà al llarg de diumenge, quan farà sol arreu i una calor atípica d'estiu i anòmala per les dates que ens trobem. Les temperatures pujaran sense aturador arreu al llarg de tot el cap de setmana

Dissabte 12 de setembre

De cara a aquest dissabte, 12 de setembre, el temps seguirà molt tranquil fins al migdia amb un bon sol a pràcticament arreu. A partir del migdia i a la tarda creixeran noves nuvolades a punts de muntanya que tan sols deixarien alguns ruixats aïllats al Prineu i interior del nord-est, amb intervals de núvols que arribaran a diversos punts de Barcelona i Girona a últimes hores del vespre.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dissabte 12 de setembre del 2020
El sol guanyarà cada cop més protagonisme amb calor més intensa | Catalunya Diari

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara més i la majoria de màximes es mouran entre els 27ºC i els 30ºC, si bé a Ponent i la vall de l’Ebre quedaran més altes, al voltant dels 32ºC a 34ºC. Tot i això, a primera hora seguirà la fresca en conjunt.

Diumenge 13 de setembre

Seguint la mateixa tònica de temps del dissabte, el diumenge 13 de setembre estarà marcat pel sol arreu i les temperatures podrien tocar sostre, amb moltes màximes entre 29ºC i 32ºC, tot i que podrien fregar els 35ºC a Ponent i a l'interior de la vall de l’Ebre. No obstant, les mínimes tan sols quedaran pel damunt dels 20ºC en llocs molt puntuals de la costa. No s’esperen ruixats enlloc i la calor podrà ser intensa també a les valls pirinenques, especialment a la Val d'Aran on hi bufarà el fogony, amb valors per sobre dels 30ºC.

L'estiu quedarà tocat de mort

Aquesta tònica de temps més aviat estiuenc es mantindrà en l’inici de la propera setmana, però entre dimarts i dijous arribaran canvis en forma de més ruixats i una nova baixada de les temperatures que faran que l'estiu quedi tocat i gairebé enfonsat. Haurem d’anar seguint quina serà l’evolució d’aquests canvis, però està clar que la tardor des de fa dies que es vol instal.lar a casa nostra.


Comentaris

envia el comentari