Imatge d'un arc de Sant Martí doble a Almoster

Temps boig amb diversos canvis a partir del cap de setmana: Previsió a Catalunya el dissabte 13 de novembre

Dissabte desapareixen del tot les pluges i serà un dia molt aprofitable. No obstant, entre diumenge a la tarda i la setmana vinent arribaran noves pluges. Vent del nord i TºC suaus al migdia

El temps viurà diversos canvisradicals aquest cap de setmana i passarem de la bonança a la pluja en poques hores. De moment, la borrascaBlas marxarà més cap a l’est i permetrà un dissabte aprofitable sense pluja enlloc. El sol o ressol dominarà amb tan sols alguns intervals de núvols inofensius i boires matinals.

Diumenge encara començarem la jornada força tranquil·la, però arribarà un front pel nord que portarà nous canvis. Els núvols i les precipitacions aniran a més a la cara nord del Pirineu amb neu que pot anar baixant fins als 1.500 metres.  A més, els intervals de núvols augmentaran al nord-est i litoral i prelitoral especialment de Barcelona.

És en aquests punts on, a partir de la tarda i vespre, s’esperen noves precipitacions. De fet, fins dilluns al matí s’espera pluja a gran part del litoral, prelitoral i Catalunya Central bàsicament. Localment pot caure algun fort aiguat i no es descarta que algun xàfec arribi més endins de Catalunya.

Tot plegat serà fruit de l’entrada de més ventfred que reactivarà la inestabilitat a tot el Mediterrani la setmana vinent. Per tant, la borrascaBlas ens dona una treva que haurem d’aprofitar abans de noves precipitacions.

Les temperatures seran més fredes de nit, però amb migdies força suaus a l’espera d’un ambient més de plena tardor. Compte amb el vent, ja que la tramuntana bufarà tot el cap de setmana  a l’Empordà i el mestral serà especialment intens diumenge a l’Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 13 de novembre

Pel que fa al dissabte, 13 de novembre, de matinada i primeríssimes hores poden quedar restes de ruixats al litoral i prelitoral. No obstant, tot plegat serà història ràpidament i el sol o ressol dominarà en conjunt combinant-se amb alguns núvols inofensius. Uns núvols que seran més presents a primeres i últimes hores, amb boires matinals també.

A la cara nord del Pirineu s’anirà carregant més el cel durant el segon tram de la jornada sense descartar algun plugim aïllat. Seria l’excepció en un dia sense precipitacions enlloc després de moltes jornades remullades. Tramuntana a l’Empordà, lleuger mestral a l’Ebre, més fred de nit i migdies suaus amb entre 15º i 20º.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 14 de novembre

El temps començarà a canviar una altra vegada el diumenge, 14 de novembre. L’arribada d’un front del nord aportarà núvols i precipitacions a la cara nord del Pirineu amb neu localment fins als 1.500 metres. Una entrada de vent més fred que reforçarà la tramuntana i el mestral a l’Empordà i l’Ebre.

Aquesta mescla de vent més fred i la borrascaBlas al Mediterrani reforçarà la inestabilitat a la costa. D’aquesta manera, els intervals de núvols aniran a més al llarg de la jornada al nord-est i litoral i prelitoral, sobretot de Barcelona. Serà a partir de la tarda quan arribaran els primers ruixats entre Barcelona i el sud de Girona.

Aquestes precipitacions guanyaran terreny entre el vespre de diumenge i el matí de dilluns. Serà en aquesta franja horària quan, segons els mapes actuals, pot ploure amb ganes al litoral, prelitoral i Catalunya Central. No es descarta algun aiguat puntual i quantitats destacades de forma local, així com algun xàfec fora d’aquestes zones.

Les temperatures començaran a baixar a l’espera d’una setmana vinent de plena tardor i amb inestabilitat. És molt probable que dimarts tinguem una nova jornada passada per aigua. Una situació molt erràtica que haurem d’anar seguint amb atenció.