YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cap de setmana d'espera a les portes de la gota freda: Temps a Catalunya el dissabte 14 de març del 2020

Els núvols baixos no acabaran de marxar d’algunes zones però sense pluja. Les TºC es mantindran fresques de dia i dilluns arriben pluges, vent i fred hivernal

Imatge d'uns núvols de tempesta
El temps canviarà de forma important a partir de diumenge a la nit | Arxiu

El temps es complicarà de valent entre diumenge a la nit i l’inici de la següent setmana amb l’arribada d’una gota freda que ens portarà pluges i una baixada clara de les temperatures amb retorn de l’hivern. Abans, però, el cap de setmana serà força tranquil però amb restes de núvols baixos a Barcelona, Girona, Pirineu i la costa. L’ambient serà fresc en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 14 de març

De cara al dissabte, 14 de març, es mantindran alguns intervals de núvols baixos a les comarques de Barcelona, Girona, la costa i alguns punts del Pirineu. Estarà més ennuvolat al nord-est. No s’esperen precipitacions, sense descartar algun plugim a la tarda al voltant de la serralada pirinenca. Més sol a la resta, segueixen les boires costaneres i vent de mestral i tramuntana a l’Ebre i nord de l’Empordà que anirà marxant al llarg del dia.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants les màximes amb molts valors entre 17º i 22º al centre del dia, més baixos al Pirineu i al nord-est. En canvi, les mínimes poden baixar de forma clara amb més fred a primeres hores arreu. Molts registres nocturns es mouran entre els 2º i 7º, quedant-se de 5º a 10º al litoral i algunes tímides glaçades al Pirineu. 

Diumenge 15 de març

De cara al diumenge, 15 de març, seguiran els núvols baixos i les boires costaneres a prop del litoral, sembla que especialment a la Costa Daurada. A la resta més sol, però al llarg de la tarda aniran augmentant els núvols alts i prims d’oest a est i a partir del vespre arribaran les primeres precipitacions al Pirineu, Ponent i zones properes. Temperatures semblants, potser més baixes a les zones amb núvols.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de març del 2020
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

Gota freda amb llevantada

L’arribada d’una gota freda a partir del diumenge al vespre provocarà que l’inici de la propera setmana sigui ben mogut a Catalunya. El vent girarà a llevant i dilluns tindrem precipitacions a gran part de Catalunya, tot i que no cauran de la mateixa manera a tot arreu. De moment, on més plouria seria a les comarques de Tarragona (especialment a l’Ebre), punts de Ponent i Pirineu. En aquests punts es poden assolir o superar els 50 l/m², mentre que a la resta plourà feblement, i on menys al nord-est.

No obstant, un petit moviment de la borrasca farà canviar força la previsió, raó per la qual s’haurà d’anar seguint amb molta atenció. Les temperatures baixaran clarament amb màximes entre 10º i 15º que ens faran retornar a l’hivern. Això farà baixar la cota de neu fins als 1.000 metres al Pirineu. Vent de llevant intens i temporal marítim destacat a la costa, tot i que, ni de bon tros, es repetirà la situació de la històrica borrasca ‘Glòria’ del mes de gener.  

Mapa de pluges i neu previstes el 16 de març del 2020 a Catalunya
Mapa de pluges i neu previstes a Catalunya dilluns | ECMWF

El temps a Barcelona

El temps a la capital catalana vindrà marcat per la calma però la presència de boires i núvols baixos que es combinaran amb estones de sol. Temperatures fresques a l’espera de més fred i pluja dilluns.

El temps a Tarragona

La situació també serà molt tranquil·la a la ciutat de Tarragona aquest cap de setmana amb sol i núvols baixos que seran més presents diumenge. TºC frenades a l’espera d’un temporal de cara a dilluns.

El temps a Girona

Força intervals de núvols baixos a la ciutat de Girona però sense pluja, sense descartar algun plugim molt aïllat. Temperatures fresques de dia a l’espera de xàfecs i més fred hivernal de cara a dilluns.

El temps a Lleida

Molta calma aquest cap de setmana a la ciutat de Lleida amb força sol fins diumenge a la tarda, quan arribaran més núvols i algun ruixat. Fred de nit i suavitat de dia. Dilluns arriben pluges i fred.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà tranquil amb el pas de bandes de núvols baixos i fresca. Dilluns arribarà una borrasca que portarà algunes pluges i fred més hivernal.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital del Vallès Occidental s’hi espera un cap de setmana tranquil de sol i núvols, fred de nit i fresca o ambient suau al centre del dia. Dilluns arriba un canvi important de temps.


Comentaris

envia el comentari