L’hivern continua desaparegut, però tornarà en breus: el temps a Catalunya el dissabte 15 de febrer del 2020

Cap de setmana força primaveral però amb intervals de núvols a la costa i alguns punts més. Dilluns toquen sostre les TºC, però baixaran a partir del dimarts

Imatge d'un dia de sol i núvols a Verges, al Baix Empordà
Els intervals de núvols no acaben de desaparèixer | Àngel Galán

Temps molt tranquil aquest cap de setmana, si bé no acabaran de marxar els intervals de núvols al litoral i prelitoral, podent arribar a més zones. Cel més variable en aquests punts i més sol a la resta, amb temperatures que es mantindran semblants o pujaran més amb ambient molt poc hivernal. Dilluns toquen sostre els termòmetres, però a partir del dimarts baixaran amb l’arribada de canvis. 

Dissabte: molta calma i núvols a la costa

Pel que fa al dissabte, 15 de febrer, el temps serà molt tranquil amb força sol en general, però encara quedaran intervals de núvols baixos a la costa, que a primera i última hora també seran presents al prelitoral i zones de l’interior. En aquests punts, el cel estarà més variable amb termòmetres una mica frenats, però sense pluja. Teles de núvols alts i prims per tot arreu. 

Les temperatures màximes seran semblants o una mica més altes amb entre 15º i 20º la majoria, una mica més baixes al Pirineu. La mínima pot baixar una mica amb fred moderat a primera hora. Molts valors nocturns entre 6º i 11º al litoral i de 3º a 8º a la majoria del territori, més baixes al Pirineu i nord de l’interior, sense descartar alguna tímida glaçada.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge: Pugen més les TºC

Les temperatures pugen més aquest diumenge, 16 de febrer, i la majoria de màximes se situaran entre 17º i 22º, localment més altes al sud, mentre que de nit també pujaran les mínimes, amb fred moderat en conjunt i valors que, en alguns punts de la costa, no baixaran dels 12º.

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols baixos seguiran presents a punts de la costa, també al prelitoral i altres zones interiors a primera hora, mentre que arribaran bandes de núvols alts i prims per tot arreu sense més conseqüències.

Dilluns càlid però dimarts més hivernal

De cara al dilluns, les temperatures pujaran encara més i se superaran els 20º a gran part del territori amb un ambient plenament primaveral. No obstant, aquest ascens durarà poc i, de cara al dimarts, els termòmetres baixaran i els següents dies recuperarem valors més normals per l’època sense descartar algun ruixat dispers. Uns canvis, però, que no tindran continuïtat en jornades posteriors.

El temps a Barcelona

El temps serà molt tranquil a la capital catalana aquest cap de setmana però encara amb intervals de núvols baixos que seran inofensius. Temperatures semblants dissabte i una mica més altes diumenge.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, també quedaran alguns intervals de núvols baixos aquest cap de setmana, però no impediran estones d’un bon sol i temperatures que pujaran més al llarg dels propers dies.

El temps a Girona

Si ens fixem en la ciutat de Girona, els intervals de núvols baixos també poden aparèixer sovint aquest cap de setmana sense més conseqüències. Les temperatures aniran pujant i tocaran sostre dilluns. 

El temps a Lleida

Pel que fa a la capital lleidatana, el sol dominarà en conjunt amb el pas d’algunes teles de núvols alts i prims que diumenge aniran a més. Temperatures semblants o més altes amb molta bonança al migdia.

El temps a Sabadell

A la co-capital del Vallès Occidental, els intervals de núvols es combinaran amb força estones de sol en un cap de setmana plàcid per aprofitar. Temperatures més altes, sobretot entre diumenge i dilluns.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi haurà un cel canviant però força assolellat i temps molt plàcid amb temperatures que també pugen més, si bé tocaran sostre dilluns i baixaran clarament dimarts.


Comentaris

envia el comentari