Imatge d'un dia de boira gebradora a Osona

Gelades i fred extrem les nits del cap de setmana, els Barbuts no fallen

Precaució amb les boires gebradores, es tornaran a repetir a diversos punts de l’interior. Sol radiant en conjunt amb migdies moderadament freds i sense pluja a la vista

El potent i fred anticicló de gener segueix còmode a casa nostra i no té intenció de marxar aquesta setmana dels Barbuts. De fet, esperem un cap de setmana, de nou, amb nits molt fredes i gèlides, boires gebradores matinals i sol radiant de dia. Compte amb aquestes boires, poden complicar la circulació de forma puntual en algunes carreteres, secundàries sobretot.

En alguns punts fora del Pirineu es poden assolir o superar de nou els -5º de mínima, es mantenen les alertes per fred extrem de nit. Tot i que els termòmetres es recuperaran amb la presència del sol, l’ambient serà hivernal als migdies, però amb valors força normals per l’època. No es descarten algunes pinzellades de núvols alts diumenge i restes de núvols baixos inofensius a la costa sud dissabte.

No es veu el final d’aquest gran anticicló que està deixant mig Catalunya ben congelat cada nit. A llarg termini, els mapes no indiquen precipitacions i, per tant, mantindrem la llarga sequera que arrosseguem des de fa molts mesos.

Mapa de previsió a Catalunya el 145de gener del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 15 de gener

De cara al dissabte, 15 de gener, repetirem una situació molt semblant a tot Catalunya. l’anticicló seguirà garantint un sol radiant fred molt intens de nit i primeres hores i contrast tèrmic amb un migdia hivernal.

Esperem moltes màximes de 7º a 12º, però una mica més altes a la costa, sense descartar algun 15º. Les boires matinals tornaran a ser gebradores i ens haurem d’abrigar molt arreu si no volem refredar-nos.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de gener del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 16 de gener

Finalment, el diumenge 16 de gener el temps pràcticament no es mourà ni una coma. D’aquesta manera, seguirem amb la calma absoluta protagonitzada pel sol radiant i les boires matinals gebradores. El fred tornarà a ser molt intens de nit i primeres hores amb valors clarament sota zero a l’interior.

Les temperatures màximes es mantindran força semblants i, tot i el contrast tèrmic entre el dia i la nit, el migdia serà hivernal. El fred serà fins i tot una mica més intens de dia al pla de Lleida i zones properes.

Una situació de calma monòtona típica al gener que sembla que es mantindrà durant gran part de la setmana vinent. L’anticicló no donarà treva i seguirem amb les mateixes condicions meteorològiques que les darreres hores. Una molt mala notícia, ja que no es veuen precipitacions enlloc i la sequera es va perpetuant a Catalunya.