Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

Més tardor i temps una mica insegur el cap de setmana, però durarà poc

Apareixeran alguns ruixats molt locals a punts de la costa o al sud. Cel canviant i baixada de TºC amb més fresca, a l’espera d’una nova remuntada i possible estiuet la setmana vinent

El temps d’aquestes últimes hores ha vingut marcat per una clara pujada de les temperatures amb més calor al migdia. Una situació que tornarà a canviar de cara a aquest cap de setmana a causa de l’entrada de la tramuntana. El vent bufarà a l’Empordà entre la matinada i primera hora de la tarda del dissabte i això provocarà canvis.

Per una banda, les temperatures baixaran entre Barcelona, Girona i nord de Tarragona. Un ambient més fresc que anirà acompanyat d’intervals de núvols baixos i risc d’alguns ruixats o plugims molt locals. Apareixeran a punts de la costa de Barcelona i nord de Tarragona, mentre que a la tarda no es descarta algun ruixat a l’interior nord-est.

Diumenge millorarà la situació a la meitat est de Catalunya, però podran caure xàfecs a punts de Tarragona i Ponent. El risc més elevat és a les Terres de l’Ebre. Sembla que tot plegat seria ben poca cosa, però hi haurà més núvols a la meitat oest, on també arribarà la baixada de temperatures diürnes.

Tot plegat seria història en l’inici de la setmana vinent amb l’entrada de vents de garbíreescalfats. Això farà pujar de nou els termòmetres i tindrem estiuet, fins i tot amb calor i una mica de xafogor als migdies.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 16 d’octubre

Pel que fa al dissabte, 16 d’octubre, ens llevarem amb intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral. Es concentraran bàsicament a la costa de Barcelona i zones properes, on es poden escapar alguns ruixats o plugims locals. En canvi, lluirà el sol com més al sud, Ponent i Pirineu amb nit més fresca o freda.

A la tarda creixeran nuvolades al nord-est que poden deixar algun ruixat molt aïllat a l’interior d’aquesta zona. Vent de tramuntana a l’Empordà fins a primera hora de la tarda i temperatures cap avall a les zones afectades pels núvols. Moltes màximes entre els 16º i 21º, però de 20º a 25º a l’Ebre, Ponent i costa sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 17 d’octubre

Finalment, el diumenge 17 d’octubre la inestabilitat es traslladarà al sud de Catalunya. Hi haurà força intervals de núvols en conjunt i s’esperen alguns ruixats a punts de Tarragona, principalment a les Terres de l’Ebre. Fins i tot pot ploure feblement a Ponent, on la nuvolositat també serà abundant.

La baixada de temperatures arribarà finalment diumenge al sud i Ponent. Ja no bufarà la tramuntana i tindrem una jornada poc lluïda, però amb poques opcions de pluja fora de les zones esmentades. L’ambient serà fresc en conjunt al migdia, amb moltes màximes entre els 16º i 22º.

Estiuet a la vista

La setmana vinent començarà amb una entrada de vents del sud reescalfats que faran pujar les temperatures. Sobretot a partir de dimarts, esperem un ambient més d’estiuet que no pas de plena tardor com aquests darrers dies. Els termòmetres es tornarien a normalitzar el proper cap de setmana, però no es veuen pluges a la vista.