Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, Alt Penedès

Acostumem-nos a la calor intensa, torna aquest cap de setmana per quedar-se: Temps a Catalunya el dissabte 17

Les TºC pujaran cada dia una mica més i ens espera almenys una setmana amb ambient de ple estiu. Molt de compte amb el risc d’incendis

La calor serà la gran protagonista d’aquest cap de setmana a Catalunya. Les temperatures ja han fet un bon salt endavant aquest divendres i encara apujaran més els propers dies. No s’esperen valors extrems, però recuperarem l’ambient de ple estiu de forma continuada.

El més destacat serà que, a diferència d’altres calorades, aquesta ve per quedar-se. I és que la setmana vinent mantindrem aquests valors clarament per sobre dels 30º a gran part de Catalunya. La xafogor tornarà a ser intensa a la costa i les nits tropicals guanyaran terreny.

Tot plegat amb sol radiant arreu amb poques excepcions. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals en trams de la costa i nuvolades de tarda inofensives en muntanyes del nord. La tramuntana encara bufarà dissabte al nord de l’Empordà, però acabarà desapareixent.

Dissabte 17 de juliol

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 17 de juliol, començarà amb un sol radiant en conjunt. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos inofensius en trams de la costa i prelitoral, principalment de Barcelona i nord de Tarragona. A última hora poden reaparèixer, sobretot al sud.

Tornaran a créixer nuvolades de tarda a punts de muntanya del nord, sobretot entre el Montseny, Pirineu i Prepirineu. No obstant, seran testimonials i no deixaran precipitacions. En conjunt, serà un dia radiant de ple estiu i amb calor que anirà a més.

La majoria de màximes se situaran entre els 29º i 34º, però ja rondaran els 35º a Ponent i vall de l’Ebre. Potser queden una mica per sota a punts de la costa, però aquí la xafogor serà cada cop més intensa. Hi haurà més mínimes pel damunt dels 20º al litoral i prelitoral amb tramuntana al nord de l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 18 de juliol

De cara al diumenge, 18 de juliol, la calor serà encara més intensa i inclús bufarà vent lleuger reescalfat. Estem parlant que gran part del territori es mourà entre els 30º i 35º de màxima. No obstant, a Ponent, Ebre i alguna raconada més de l’interior i prelitoral poden assolir els 36º o 37º.

Un ambient de ple estiu amb xafogor cada cop més marcada a la costa i més nits tropicals al litoral i prelitoral. Sol radiant arreu sense pluges a la vista enlloc. Tan sols hi haurà algun núvol baix a primeres i últimes hores a la costa i nuvolades de tarda inofensives al nord. 

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La setmana vinent sembla que seguirem amb la mateixa dinàmica. La calor ha vingut per quedar-se i ens esperen dies de canícula amb sol radiant. Inclús es poden assolir els 38º o 39º a Ponent.