IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

A les portes d’un episodi de pluges generals amb fang: Temps a Catalunya el dissabte 18 d’abril del 2020

Dissabte serà un dia d’impàs i més càlid amb els primers canvis, a l’espera de la llevantada a partir de diumenge que durarà força dies amb ambient més fresc

Imatge d'un dia de pluja a la ciutat de Barcelona
La pluja i el confinament fan caure en picat la contaminació a Barcelona | EFE

Situació d’espera aquest dissabte, 18 d’abril, dia en què arribaran els primers canvis a partir de la tarda amb totes les mirades posades en la llevantada que afectarà tot Catalunya a partir de diumenge i durant força dies. Les pluges seran extenses i abundants, tot i que en principi entre febles i moderades. Les temperatures repunten dissabte amb calor i xafogor al migdia, però baixaran a partir de llavors amb ambient més fresc. L’arribada de pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica farà que les precipitacions vagin acompanyades de fang i ho deixin tot ben brut.

Dissabte 18 d’abril

El temps es mantindrà semblant fins a primera hora de la tarda del dissabte, 18 d’abril, amb un cel marcat per la combinació de sol i moltes bandes de núvols. Serà a partir de llavors quan els intervals de núvols aniran clarament a més i apareixeran les primeres precipitacions pel sud del territori que, amb el pas de les hores, arribaran a més zones. També cauran alguns primers ruixats a zones del Prepirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Aquests primers ruixats aniran acompanyats de fang i, per tant, ho deixaran tot ben brut. Seran dies molt dolents per tenir roba estesa a l’exterior o altres elements de la casa al descobert, ja que quedarà tot ben brut. Amb tanta aigua tampoc podrem gaudir de balcons, terrasses i jardins de casa en ple confinament.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o, inclús, pujaran una mica més al migdia, amb la majoria de màximes entre 19º i 24º, localment més altes a Ponent. Ambient càlid i xafogós. De nit seguirà l’ambient poc fred amb la majoria de mínimes entre 9º i 14º.

Diumenge 19 d’abril

Serà a partir del vespre i nit de dissabte que els ruixats aniran apareixent a més punts a l’espera que diumenge arribi la llevantada amb pluges que aniran a més arreu, potser al matí més concentrades al sud i la costa, però a la tarda seran clarament generals amb regada i quantitats localment abundants. Les temperatures baixaran en conjunt amb ambient més fresc. 

Mapa de previsió a Catalunya el 19 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Pluges abundants durant força dies

Aquestes pluges continuaran els següents dies i, després d’una primera tongada important diumenge a la tarda o vespre, entre dilluns i dimarts al matí en tindrem una altra. Entremig les precipitacions poden ser més intermitents, però amb cel gris i ambient fresc. Segurament entre dimarts i dimecres les pluges siguin ja més disperses i inconnexes, però seguirà el temps molt mogut i gris.

Una situació de llevantada típicament primaveral que en conjunt deixarà precipitacions entre febles i moderades, si bé localment pot haver algun xàfec més intens. En tot l’episodi es recolliran entre 60 i 100 l/m² a molts punts, si bé localment es pot superar aquesta xifra en zones del Prepirineu, nord-est i punts elevats.

Vent, mala mar i fresca

Tot plegat anirà acompanyat de vent de llevant que bufarà moderat, localment amb alguna ràfega forta, especialment a la costa i a les cotes elevades de tot Catalunya. Amb tot, el temporal de mar també es reforçarà a tot el litoral català, amb onades que poden ser localment importants.

Pel que fa a les temperatures, aniran baixant al llarg dels dies i l’ambient serà clarament més fresc, però sense un descens molt important. Una sensació de més fred que es veurà accentuada per la falta de sol, el cel ben ennuvolat i el vent de llevant. La majoria de màximes se situaran entre els 13º i 18º, localment més baixes al Pirineu. Les mínimes experimentaran pocs canvis. La cota de neu li costarà molt de baixar dels 2.000 o 1.800 metres.

El temps a Barcelona

Situació d’impàs dissabte a la capital catalana amb un dissabte en què els núvols aniran a més i poden caure ja els primers ruixats a la tarda. Diumenge serà un dia passat per aigua amb llevantada que durarà dies.

El temps a Tarragona

La situació es complica cada cop més a la ciutat de Tarragona amb un dissabte d’augment de la inestabilitat, sobretot a partir de la tarda. Pluges generals a partir de diumenge i durant uns dies.

El temps a Girona

Situació encara de força calma dissabte a la ciutat de Girona amb cel variable que a la tarda s’ennuvolarà cada cop més amb possibilitat d’algun primer ruixat. Diumenge arriben pluges generals. 

El temps a Lleida

Temps d’impàs també dissabte a la ciutat de Lleida amb un dia que anirà empitjorant amb el pas de les hores però amb calor al migdia. Diumenge també hi arribarà la llevantada que durarà més dies.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també anirà a pitjor a l’espera de l’arribada de la llevantada a partir de dissabte al tard i diumenge. Pluja durant força dies.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera un dissabte d’espera amb pluges que arribaran especialment diumenge i que duraran força dies. Calor dissabte al migdia però més fresca després.


Comentaris

envia el comentari