Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

A l’espera de canvis, cap de setmana per aprofitar tot i algunes excepcions

L’anticicló segueix dissabte i diumenge amb boires, sol, molta humitat i núvols baixos a la costa. Una calma que es pot espatllar una mica la setmana d’arribada de l’hivern i del Nadal

El temps seguirà amb aquesta monotonia per aprofitar de cara a l’últim cap de setmana de tardor i el d’abans de Nadal. L’anticicló seguirà garantint molta calma amb boires persistents a Ponent, molta humitat arreu, força sol en conjunt i núvols baixos a la costa. No es descarta alguna gotellada local a punts del litoral, bàsicament de l’Ebre.

Una situació força tranquil·la que anirà acompanyada de temperatures semblants amb contrast tèrmic i inversió tèrmica. Hi haurà glaçades nocturnes febles a l’interior i el fred serà de cru hivern i gèlid a les zones amb boires persistents. La setmana vinent l’anticicló anirà marxant i ens arribaran fronts atlàntics que circularan d’oest a est.

En conjunt seran desgastats i, més enllà d’un temps més canviant i mogut, no s’esperen grans estralls. Dimecres podria ploure en algunes comarques i potser també el dia de Nadal, però fora del Pirineu no s’esperen precipitacions destacades amb fred moderat. Recordeu que la setmana vinent també arriba l’hivern, concretament el dimarts 21 de desembre a les 16:59h de la tarda.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 18 de desembre

Pel que fa al dissabte, 18 de desembre, es mantindran alguns núvols baixos costaners, més destacats a la meitat sud. Fins i tot no es descarten gotellades o plugims locals, especialment a les Terres de l’Ebre. A més, hi haurà molta humitat arreu amb moltes boires matinals que tornaran a ser persistents a Ponent i vall de l’Ebre.

No es descarten gotellades en aquestes zones amb boires o núvols baixos, però a la resta dominarà el sol amb calma absoluta. Les temperatures es mantindran semblants o una mica més baixes amb contast tèrmic entre el dia i la nit i inversió tèrmica. Es repetiran glaçades febles de nit en fondalades interiors i ambient de cru hivern tot el dia a Ponent amb màximes d’entre 1º i 6º.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 19 de desembre

Tampoc hi haurà grans canvis de cara al diumenge, 19 de desembre. Mantindrem l’anticicló amb els mateixos ingredients: sol, boires i núvols baixos costaners. Temperatures semblants o encara més baixes amb contrast tèrmic, inversió tèrmica, molta humitat i calma absoluta en un cap de setmana molt aprofitable.

L’anticicló anirà marxant de cara a la setmana vinent i això permetrà l’arribada de fronts atlàntics. Una situació més moguda i canviant, però que deixaria ben poca aigua en general. Els últims mapes donen ruixats en algunes comarques dimecres i el dia de Nadal, sense descartar precipitacions febles altres dies.

Els xàfecs seran més probables a l’oest, mentre que al Pirineu de Lleida és on cauran precipitacions més destacades amb cota de neu alta. A diferència del que semblava dies enrere, ara mateix els mapes no indicarien cap entrada d’aire molt fred. D’aquesta manera, les temperatures serien normals per l’època o una mica més altes sense fredorades importants a la vista.