Fins a 30º en alguns punts amb calor estiuenca força dies: Temps a Catalunya el dissabte 2 de maig del 2020

On més s’enfilaran les TºC serà a Ponent i vall de l’Ebre. A la costa baixaran una mica, però la calor es deixarà sentir arreu amb la majoria de màximes voltant o superant els 25º

Imatge d'un avió creuant el cel amb el sol de fons
El sol i la calor d'estiu seran protagonistes els propers dies | Xavi Cabo

La calor atípica i d’estiu serà, sense cap mena de dubte, la gran protagonista d’aquest cap de setmana i part de la propera setmana. L’arribada d’una massa d’aire clarament més càlid provinent del nord d’Àfrica farà que els termòmetres no parin de pujar a l’interior, on localment es poden rondar els 30º. A la costa baixaran una mica després que molts punts hagin tocat sostre divendres amb el vent de ponent, però la calor serà molt present arreu. Tot plegat amb força sol i tan sols alguns ruixats de tarda al Pirineu i nord-est.

Dissabte 2 de maig

Les temperatures no paren de pujar aquest dissabte, 2 de maig, a gran part de Catalunya. No obstant, a la costa de Barcelona i al nord-est baixaran una mica respecte al divendres, ja que el vent de ponent i sud-oest reescalfat encalmarà més i hi haurà influència marítima més fresa amb algunes boires costaneres. Tot plegat frenarà més els termòmetres.

Tot i això, la calor serà protagonista arreu en general, especialment a l’interior, on les temperatures no hi pararan de pujar. La majoria de màximes es mouran entre els 24º i 29º, les més baixes a prop de la costa, mentre que al Pirineu podem quedar lleugerament més curtes. En canvi, al sud de Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden assolir ja els 30º o 31º. 

Un dia pràcticament de ple estiu per aprofitar, tenint en compte que, més enllà de terrasses, balcons i jardins de casa, serà el primer dia que podrem sortir en algun moment al carrer ja. Tot plegat amb sol, el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims inofensius i nuvolades de tarda al Pirineu i nord-est amb alguns ruixats poc importants. Mestral moderat i reescalfat a Tarragona, sobretot la primera meitat del dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de maig del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 3 de maig

De cara al diumenge, 3 de maig, la situació serà molt semblant a la del dissabte, amb termòmetres que inclús pujaran una mica més, baixant lleugerament a la Costa Daurada. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 24º i 29º, si bé a Ponent i vall de l’Ebre es rondaran els 30º, sense descartar algun 31º o 32º. Sol arreu i nuvolades de tarda molt esquifides al Pirineu, inclús sense ruixats ja. Apareixeran nous bancs de boira a la façana costanera.

Pic de calor la setmana que ve

De cara a la propera setmana, sembla que podríem tenir un pic de calor entre dilluns i dimecres, amb moltes màximes entre 26º i 31º, localment més altes a la vall de l’Ebre. Ambient estiuenc totalment atípic per l’època que deixarà els termòmetres uns 10º pel damunt de la mitjana. Tot plegat amb sol en conjunt i sense pluges a la vista. 

El temps a Barcelona

Ambient atípicament càlid per l’època a la ciutat de Barcelona aquest cap de setmana. Dissabte reculen una mica els termòmetres, però tornen a pujar diumenge. Sol amb alguns bancs de boira costaners.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista del cap de setmana a la ciutat de Tarragona. Dissabte hi haurà un pic de la calorada amb vent de mestral reescalfat sobretot al matí, mentre que diumenge afluixa una mica.

El temps a Girona

Ambient estiuenc a Girona aquest cap de setmana, però amb petits matisos. Dissabte reculen una mica els termòmetres amb nuvolades de tarda i algun tímid ruixat, i diumenge torna a remuntar la TºC.

El temps a Lleida

Temps pràcticament de ple estiu a la ciutat de Lleida aquest cap de setmana amb temperatures màximes que es mouran al voltant dels 30º totes les properes jornades amb sol arreu.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital vallesana, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest cap de setmana. Les temperatures rondaran o superaran els 25º de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un cap de setmana molt plàcid i amb aires d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25º al migdia, sobretot diumenge.


Comentaris

envia el comentari