Temps més mogut aquest cap de setmana i encara amb calor forta: Previsió a Catalunya el dissabte 22 d’agost

Els intervals de núvols i els ruixats de tarda impediran que siguin uns dies assolellats arreu

Imatge d'aquest matí a l'estany de Banyoles
Les temperatures aniran baixant a mesura que avanci el cap de setmana amb més nuvolades de tarda | Sílvia Puig

El temps serà força tranquil aquest cap de setmana a Catalunya, però amb alguns ruixats i tempestes de tarda. Dissabte hi haurà encara núvols baixos a la costa de Tarragona i Ebre, però el sol dominarà en conjunt amb ruixats de tarda tan sols al Pirineu i al nord-est. Diumenge els núvols baixos seran molt més presents a gran part del litoral i prelitoral sense descartar algun plugim aïllat, mentre que a la tarda les nuvolades deixaran més xàfecs al nord-est i zones del Pirineu.

Una situació que no impedirà que l’ambient sigui de ple estiu i amb xafogor marcada a la costa. La calor serà normal per l’època amb la majoria de màximes entre 29ºC i 34ºC, baixant tan sols una mica diumenge, i nits tropicals al litoral. Els termòmetres baixaran una mica entre diumenge i dilluns, però aquest respir es notarà poc a prop de la costa.  

Dissabte 22 d’agost

De cara al dissabte, 22 d’agost i festiu a tot Catalunya, encara quedaran alguns intervals de núvols baixos a la costa central. A la resta, serà un dia força dominat pel sol, mentre que les nuvolades de tarda tan sols deixaran ruixats al Pirineu i a l'interior del nord-est. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat alertes en aquest sentit:

Mapa d'avisos per xàfecs de tarda intensos aquest dissabte 22 d'agost del 2020
Els xàfecs seran intensos a l'interior de les comarques del nord de Barcelona i Girona. | Meteocat

 

Les temperatures es mantindran semblants o baixant una mica a l'interior. La majoria de màximes es mouran entre els 29ºC i 34ºC, potser arribant als 35ºC encara a Ponent. Calor de ple estiu normal per les dates amb xafogor marcada a la costa, on la matinada tornarà a ser tropical o tòrrida.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dissabte 22 d'agost del 2020Previsió de símbols a Catalunya per aquest dissabte | Catalunya Diari

Diumenge 23 d’agost

Pel que fa al diumenge, 23 d’agost, els núvols baixos costaners seran més abundants i afectaran el litoral i prelitoral de gran part del territori, sobretot al matí, amb els menys abundants al sud. No es descarta algun plugim en aquestes zones. Les nuvolades de tarda també aniran a més i cauran ruixats al nord-est i àrea del Pirineu. Més calma a la resta amb temperatures que baixen una mica, tret de la costa sud on pugen.

Pocs canvis a la vista

De cara a la següent setmana, sembla que seguirem la mateixa dinàmica de calor normal per l’època, xafogor a la costa, restes de núvols baixos al litoral i nous xàfecs de tarda en àrees de muntanya i de la meitat nord. No obstant, entre diumenge i dilluns baixen una mica tan sols els termòmetres, tot i que aquest respir es notarà poc a la costa. A finals de la setmana que ve podrien arribar canvis més significatius.


Comentaris

envia el comentari