Sortida de sol a la costa de València un dia de maig

La calor tan atípica anirà afluixant al llarg del cap de setmana: Previsió a Catalunya el dissabte 23 de maig

Les temperatures baixaran sobretot diumenge, amb el descens més marcat a Ponent i l’Ebre. Sol, núvols prims i cada cop més ruixats de tarda a muntanya

La calor ha tocat sostre aquest divendres amb temperatures totalment desbocades per l’època de l’any i amb màximes de fins a 34º a punts del Segrià, com ara Aitona o la mateixa ciutat de Lleida. Al llarg del cap de setmana, els termòmetres aniran afluixant, però no serà fins diumenge que notarem el descens més marcat, especialment a l’interior i sobretot a Ponent i la vall de l’Ebre, on costarà arribar als 30º. El sol dominarà amb alguns núvols alts i prims però els ruixats de tarda aniran a més a punts de muntanya, bàsicament al Pirineu, Prepirineu i als Ports.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de maig del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 23 de maig

De cara al dissabte, 23 de maig, la calor es mantindrà força semblant en el conjunt de Catalunya, però les màximes poden baixar ja un o dos graus a l’interior, amb la majoria de valors entre 26º i 31º, més alts a Ponent i la vall de l’Ebre. Xafogor a la costa a causa de la marinada, que mantindrà les temperatures entre 24º i 26º en conjunt.

El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades de tarda aniran a més a punts de muntanya i deixaran més ruixats al Pirineu, Prepirineu i zona dels Ports. No es descarta que algun xàfec arribi a zones properes o a Ponent, però poca cosa tot plegat.

Diumenge 24 de maig

La notícia meteorològica del diumenge, 24 de maig, serà la baixada de les temperatures, que serà d’entre 2 i 4 graus, amb el descens més marcat a l’interior i, especialment, a Ponent i la vall de l’Ebre, on, a diferència dels últims dies, ja no s’arribarà als 30º. La majoria de màximes se situaran entre els 24º i 29º, sense pràcticament cap racó de Catalunya assolint els 30º. El sol dominarà amb bandes de núvols alts i prims i la tramuntana bufarà al nord de l’Empordà. Nous ruixats de tarda al Pirineu, Prepirineu i no se’n descarta algun a Ponent i als Ports.

Canvis en l’inici de la següent setmana

De cara al dilluns vinent, sembla que els ruixats podrien arribar a força més comarques, dinàmica primaveral que es mantindria encara més dies al llarg de la següent setmana. Malgrat que les temperatures no recuperaran els valors tan càlids de les últimes jornades, seguiran altes per l’època.

El temps a Barcelona

Cap de setmana molt tranquil i càlid marcat per la calor, la xafogor i el descens dels termòmetres diumenge. El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims totalment inofensiu.

El temps a Tarragona

El temps també serà molt plàcid a la ciutat de Tarragona aquest cap de setmana, amb calor i xafogor més intenses dissabte que no pas diumenge, quan afluixaran una mica. Força sol amb núvols prims.

El temps a Girona

Cap de setmana molt tranquil  amb sol, bandes de núvols alts i prims i calor atípica i intensa que afluixarà sobretot diumenge a Girona. Més enllà de zones de muntanya, no s’esperen xàfecs de tarda.

El temps a Lleida

Les temperatures baixaran clarament de cara al diumenge a la ciutat de Lleida, quan passarem dels 33º o 34º d’aquests dies a màximes que no assoliran segurament els 30º. Ambient més suportable amb força sol sense descartar algun ruixat molt aïllat de tarda.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps seguirà molt tranquil i càlid aquest cap de setmana,  amb sol i núvols prims a l’espera d’un descens lleuger de les temperatures diumenge.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un cap de setmana molt tranquil marcat pel sol, núvols alts i prims i temperatures que, si bé es mantindran altes per l’època, van baixant una mica.