Imatge d'una sortida de sol a Olèrdola, Alt Penedès

Comença a punxar la calor el cap de setmana a l’espera de més ‘fresca’ i xàfecs

Les TºC recularan els propers dies i deixarem enrere la calor tan extrema. La setmana vinent pot començar moguda i amb un ambient ben diferent

La calor ha tocat sostre aquestes últimes hores amb moltes màximes rondant els 40º. La pitjor part se l’han endut les comarques del nord-est, Catalunya Central i Ponent. Un ambient infernal que començarà a marxar a partir d’aquest cap de setmana. 

Dissabte ja baixaran els termòmetres a la meitat nord de Catalunya, amb un descens especialment acusat al nord-est. En canvi, tocaran sostre a les comarques de Tarragona, on encara hi bufarà vent reescalfat. La tramuntana i el gregal bufaran a l’Empordà i més punts de la costa.

Màximes de 30º a 35º, més altes al sud. El descens serà general diumenge, però seguirem amb nits d’insomni a prop de la costa tot el cap de setmana. Serà en l’inici de la setmana vinent quan l’ambient serà clarament més ‘fresc’ amb calor a ratlla i màximes entre 26º i 31º. 

Dissabte potser plovisqueja a la tarda a la cara nord del Pirineu, però serà diumenge quan els xàfecs de tarda reapareixeran al nord. Cauran a punts del Pirineu, Prepirineu, interior nord-est, però potser també a l’Alt Empordà i als Ports. Dilluns els ruixats arribarien a moltes més comarques.

Dissabte 24 de juliol

Pel que fa al dissabte, 24 de juliol, la calor afluixarà a la meitat nord, però nit encara d’insomni al sud i a la costa. El descens pot ser acusat al nord-est, on es passarà dels prop de 40º de divendres a menys de 35º. Moltes màximes de 30º a 35º, però més altes al sud on pujaran transitòriament les temperatures.

Tot plegat amb força sol i tan sols alguns intervals de núvols que aniran circulant. Alguns núvols baixos a últimes hores al litoral i prelitoral sud i algunes gotellades de tarda a la cara nord del Pirineu. Tramuntana a l’Empordà, sobretot al matí, i vent moderat a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 25 de juliol

De cara al diumenge, 25 de juliol, la situació començarà a canviar amb més ganes. Les temperatures encara baixaran més i pràcticament no s’assoliran els 35º enlloc. Malgrat això, la nit tornarà a ser de mal dormir a gran part del litoral, prelitoral i sud de Catalunya.

Tot i el sol, les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes. S’esperen xàfecs entre la tarda i vespre a punts del Pirineu, Prepirineu, interior nord-est, Alt Empordà i Ports. Tramuntana a l’Empordà i vent entre gregal i llevant a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Calor a ratlla  i més xàfecs

La setmana que ve començarà força més moguda. Els xàfecs arribaran a moltes més comarques dilluns, especialment a l’interior i Pirineu. No obstant, podria arribar a ploure a qualsevol punt, inclús a la costa.

Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i en què es consolidarà la refrescada. Tindrem uns dies de calor a ratlla, inclús per sota del que tocaria, amb màximes de 26º a 31º  i nits de millor dormir. Per fi deixarem enrere aquesta llarga i potent calorada.