Imatge d'una sortida de sol a Calella, Maresme

Estiuet, màniga curta i força calma el cap de setmana, però alguns ruixats al principi

El temps anirà de menys a més, a l’espera d’un diumenge plàcid i càlid. Tornen els migdies de màniga i pantalons curts, però segueix la fresca matinal

El temps d’aquest primer cap de setmana de tardor es presenta molt tranquil i amb un repunt de l’estiu. Tot i això, dissabte augmentarà una mica la inestabilitat amb alguns ruixats febles i dispersos en algunes comarques. Serà ben poca cosa a l’espera d’un diumenge força assolellat en conjunt.

D’aquesta manera, al llarg del dissabte s’espera que arribin alguns ruixats per Ponent, l’Ebre i Pirineu i Prepirineu de Lleida. Seran passatgers i febles en conjunt, sense descartar que algun arribi de forma aïllada a més zones de Catalunya. Ben poca cosa en una jornada de cel canviant per la presència de més núvols, tot i que al Pirineu alguna tempesta pot ser forta.

La millora serà total de cara al diumenge, dia marcat pel sol i sense pluja, sense descartar alguna nuvolada de tarda aïllada al Pirineu. Atenció a les temperatures, ja que continuaran amb la pujada iniciada divendres. D’aquesta manera, esperem màximes d’entre 25º i 30º tant dissabte com diumenge.

Torna l’ambient d’estiu amb migdies de mànigues i pantalons curts. Però ja som a la tardor i això vol dir que de nit seguirà la fresca, amb més suavitat cap a la costa. La setmana vinent esperem poca pluja per ara, però sembla que a partir de dimecres notarem una clara refrescada de plena tardor.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 25 de setembre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 25 de setembre, la inestabilitat repuntarà lleugerament. Arribaran alguns ruixats per Ponent, Terres de l’Ebre i Pirineu i Prepirineu de Lleida. Seran xàfecs passatgers i febles en conjunt, sense descartar que algun arribi a altres comarques de forma aïllada.

Tan sols al Pirineu i Prepirineu de Lleida pot haver-hi alguna tempesta més forta. Cel variable i mig ennuvolat en conjunt per l’arribada de més bandes de núvols. Tot plegat amb temperatures encara més altes i calor i xafogor al migdia, màximes de 25º a 30º.

Diumenge 26 de setembre

De cara al diumenge, 26 de setembre, aquesta inestabilitat fruit encara de la gotafreda molt desgastada, marxarà del tot. Esperem una jornada força radiant en conjunt amb el permís d’alguns núvols baixos matinals a la costa i valls interiors. No s’espera pluja en un dia marcat pel sol.

No es descarten nuvolades aïllades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, podrien deixar alguna gotellada o ruixat molt puntual. Tot plegat amb temperatures que es mantindran força semblants amb calor de màniga curta al migdia. Moltes màximes de 25º a 30º amb nit fresca en conjunt i suau a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Poca pluja però més fresca a la vista

Pel que fa als dies vinents, seguirem amb ambient càlid per l’època als migdies i sense pluja a la vista. No obstant, a mitjans de la setmana vinent baixarien clarament les temperatures amb el retorn de l’ambient fresc de tardor. Els ruixats podrien reaparèixer en alguns punts, però sembla que seria ben poca cosa.