Imatge d'una sortida de sol contemplada per un pescador a Fuengirola, Màlaga

Calor més suportable el cap de setmana, però per poc temps: Previsió a Catalunya dissabte 27 de juny del 2020

Les TºC màximes baixaran lleugerament, però seguirà l’ambient d’estiu i xafogós. Els ruixats no marxen del nord, però la setmana que ve l’ambient serà més tòrrid

El temps  seguirà molt estiuenc aquest cap de setmana, però hi haurà petits canvis en alguns punts. Per començar, les temperatures màximes baixaran una mica dissabte i es mantindran semblants diumenge, amb calor una mica més suportable. Es mantindran alguns ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu que diumenge arribarien a més zones del nord. Tot plegat a l’espera que la setmana que ve la calor  sigui més intensa i potser tinguem els valors més alts del que portem d’any.

Dissabte 27 de juny

Entre la matinada i primeres hores del dissabte, 27 de juny, ens creua un front molt desgastat que no deixarà pluja més enllà d’algun ruixat desgastat a Ponent o Pirineu. El més destacable serà l’augment dels intervals de núvols, que poden provocar que les mínimes no baixin tant i que, per tant, la nit sigui més xafogosa i calorosa, especialment a la costa, on la nit tornarà a ser tropical a molts punts.

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de juny del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

No obstant, les temperatures màximes baixaran una mica arreu, amb el descens més clar al Pirineu. Molts valors entre 26º i 32º, inclús una mica més baixes a la zona pirinenca, amb calor una mica més suportable, però segueix la xafogor i l’ambient de ple estiu. Al matí podem quedar restes de núvols entre Barcelona i Girona, però el sol dominarà, a l’espera que a la tarda hi hagi alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu.

Diumenge 28 de juny

De cara al diumenge, 28 de juny, el dia serà força tranquil amb sol a gran part del territori i amb  calor i xafogor  que seguiran amb els valors del dissabte, però hi haurà algunes novetats. Hi haurà més intervals de núvols a les comarques de Girona i zones properes, mentre que a la tarda els ruixats del Pirineu i Prepirineu poden arribar a més punts del nord de la Catalunya Central i d’àrees gironines, tot i que no sembla que hi hagi d’haver grans tempestes.

Fora d’aquestes excepcions, el dia serà força aprofitable en general amb sol i calor, mentre que durant tot el cap de setmana poden aparèixer núvols baixos en trams de la costa a primeres i últimes hores, especialment a l’àrea de Tarragona.

La calor no dona treva la setmana que ve

De cara a la propera setmana, sembla que podríem tenir les temperatures més altes del que portem d’any, ja que entre dilluns i dijous els termòmetres pujaran encara més amb calor  de canícula arreu. De fet, a zones de Ponent i de la vall de l’Ebre poden registrar entre 37º i 39º,  amb sol en conjunt i alguns ruixats de tarda al Pirineu.