Cap de setmana canviant a l’espera d’hivern encara més cru: Temps a Catalunya el dissabte 28 de març del 2020

Dissabte serà un dia variable amb nuvolades de tarda que deixaran ruixats al nord. Diumenge, dia en què canviem l'hora, el sol dominarà amb nous xàfecs. Les TºC pugen transitòriament

Mapa de previsió a Catalunya el 28 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

El temps no acaba de fer net aquest cap de setmana i els intervals de núvols se seguiran combinant amb clarianes i xàfecs que a la tarda es repetiran en alguns punts. Les temperatures pujaran transitòriament amb menys fred, a l’espera que en l’inici de la setmana que ve pugui tornar l’ambient de ple hivern amb neu a cotes baixes.

Dissabte 28 de març

De cara a aquest dissabte, 28 de març, serà un dia amb molts intervals de núvols arreu, a estones abundants, però que no impediran que hi hagi clarianes també. Un cel variable sense descartar algun plugim, a l’espera que a la tarda creixin nuvolades a punts de muntanya que deixin alguns xàfecs, especialment al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona, on localment poden anar acompanyats d’alguna tempesta aïllada.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes pujaran clarament a causa de la presència de núvols, cosa que farà desaparèixer les temudes glaçades de la matinada anterior a l’interior. Seguirà fent fred nocturn, però més moderat, amb valors entre els 5º i 10º a la costa i de 3º a 8º a la resta, més baixos al Pirineu. Les màximes també pujaran i la majoria se situaran de 13º a 18º.

Diumenge 29 de març

Si ens fixem en el diumenge, 29 de març, les clarianes guanyaran protagonisme i en molts punts el sol hi lluirà durant gran part del dia, però amb el pas d’intervals de núvols que en algunes zones seran més presents, especialment al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona on, de nou, a la tarda es repetiran alguns xàfecs, així com al nord de la Catalunya Central.

Les temperatures pujaran encara una mica més amb ambient de primavera continguda al centre del dia. D’altra banda, el vent de tramuntana i mestral bufarà moderadament al nord de l’Empordà i a les Terres de l’Ebre, especialment al matí.

Toca canviar l'hora

Cal recordar que la matinada de dissabte a diumenge toca canviar l'hora. Entrarem de ple a l'horari d'estiu, ja que avançarem els rellotges. Per tant, a les 02:00h de la matinada passaran a ser les 03:00h. El més recomanable és que, si tenim rellotges analògics o de paret, els canviem abans d'anar a dormir el dissabte per evitar ensurts l'endemà, mentre que els aparells digitals canviaran sols l'hora. Aquest canvi comporta dormir una hora menys i coincideix de ple amb el confinament per la pandèmia del coronavirus. Consulta aquí quins efectes per a la salut pot comportar tot plegat. 

L’hivern més cru pot arribar la setmana que ve

Totes les mirades estan posades en l’inici de la propera setmana, ja que una massa d’aire molt fred tornarà a colpejar Catalunya amb ambient tant o més hivernal que el que hem tingut aquestes últimes hores. La fredorada aniria acompanyada d’algunes precipitacions en diverses comarques, sobretot del litoral i nord-est, amb una cota de neu que tornaria a baixar fins als 500 metres o per sota, segons alguns mapes. Una previsió que encara és molt incerta i que haurem d’anar seguint amb molta atenció. L’hivern encara té corda per dies.

El temps a Barcelona

A la capital catalana s’hi espera un cap de setmana de cel força canviant amb intervals de núvols, clarianes i sense descartar algun ruixat molt aïllat. Les temperatures aniran pujant amb valors més normals per l’època.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, s’hi espera un temps marcat per més intervals de núvols dissabte i més sol diumenge, tot i que en principi sense precipitacions. Força calma amb TºC cap amunt.

El temps a Girona

A la ciutat de Girona s’hi espera un cap de setmana encara marcat pel temps una mica mogut. Intervals de núvols cada dia amb alguns ruixats de tarda a la zona, en conjunt poc importants. TºC més altes.

El temps a Lleida

El temps a la ciutat de Lleida serà molt tranquil aquest cap de setmana, amb més intervals de núvols dissabte però més sol diumenge. Ambient més suau al migdia i desapareix el fred plenament hivernal de nit.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps vindrà marcat pels intervals de núvols aquest cap de setmana i nuvolades de tarda diumenge que no es descarta que deixin algun ruixat aïllat. TºC amunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps marcat també pels intervals de núvols, especialment dissabte. De cara al diumenge, més sol amb nuvolades de tarda i algun possible ruixat. Termòmetres més alts.


Comentaris

envia el comentari