Imatge d'una sortida de sol gebrada a Verges, Baix Empordà

Per fi els primers canvis, però abans cap de setmana monòton i de forts contrasts

L’anticicló encara mantindrà la calma fins diumenge, però a partir de llavors un front atlàntic portarà canvis en forma de vent, nuvolades i algun xàfec segons la comarca

El temps ha patit algun canvi aquest divendres en forma d’una mica de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà. Una situació que encara es mantindrà fins a primeres hores de dissabte, però acabarà desapareixent en un nou cap de setmana monòton i plàcid. Esperem novament jornades de sol radiant, boires matinals i calma, però compte amb el fort contrast tèrmic.

Els migdies seran fins i tot una mica més agradables, especialment a prop de la costa, on tindrem màximes de 14º a 19º. Un ambient suau per l’època que ens farà passar del fred i glaçades matinals a molts punts a treure’ns l’abric al migdia. Compte amb els refredats, haurem d’escollir bé quina roba ens posem en cada moment del dia.

Però quan acabarà aquest avorriment meteorològic? Sembla que la setmana vinent  pot començar clarament més moguda. Un front atlàntic portarà pluges i neu a la cara nord del Pirineu i entraran el mestral i la tramuntana molt forts a l’Empordà i sud de Catalunya. No es descarten nuvolades fruit del rebuf a la costa de Barcelona amb muntanya russa de temperatures.

Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció, ja que podrien no ser els únics canvis de la setmana. Els mapes indiquen que el cap de setmana vinent podríem tenir pluges, neu i fred hivernal a gran part de Catalunya. No obstant, encara queda molt i ho haurem de confirmar, però sembla que l’anticicló es debilitarà amb l’arribada del febrer.

Mapa de previsió a Catalunya el 29 de gener del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 29 de gener

De vara al dissabte, 29 de gener, seguirem amb un ambient totalment tranquil i anticiclònic. El sol radiant dominarà amb només algunes boires matinals i restes de vent a l’Empordà que acabaran marxant. El contrast tèrmic entre el fred hivernal del matí i la suavitat del migdia encara serà més marcat amb màximes que pugen encara més.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de gener del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 30 de gener

Finalment, el temps no canviarà ni una coma de cara al diumenge, 30 de gener, i últim dia del cap de setmana. El sol dominarà sense excepcions amb algunes boires matinals i una situació per aprofitar a cadascuna de les comarques catalanes. El contrast tèrmic serà molt marcat amb nits fredes i gelades i molta suavitat al migdia, compte amb els refredats una jornada més.