Imatge d'una nuvolada al Moianès

Últimes fuetades dels xàfecs en l’inici d’un cap de setmana que acabarà ben estiuenc

Les tempestes poden ser fortes encara la nit de divendres. Dissabte al matí temps mogut a la costa i a la tarda al nord, però diumenge dominarà la calma arreu

El temps d’aquest divendres ha estat marcat per un matí tranquil i una nova tarda moguda. De fet, les tempestes i xàfecs encara poden caure de nit i matinada i ser localment fortes. Ho faran a les comarques de Barcelona, Girona i l’Ebre, precaució en aquestes zones encara.

Tot plegat a les portes d’un cap de setmana que es presenta amb dues cares. Dissabte encara quedaran restes de núvols i ruixats a diverses comarques. Al matí es poden escapar plugims a la costa i prelitoral de Barcelona i Girona.

A la resta dominarà més aviat el sol,  però a la tarda creixeran noves nuvolades que deixaran xàfecs i alguna tempesta. Principalment apareixeran a les comarques de Girona, però de forma dispersa no es descarten als Ports o punts del prelitoral i Catalunya Central. Les temperatures comencen a remuntar més als llocs on faci més sol.

La calma s’estendrà arreu de cara a diumenge. Serà una jornada de força sol i sense precipitacions amb calor que anirà clarament a més arreu. Un ambient estiuenc i lluny ja dels aiguats que tindrà continuïtat en l’inici de la setmana vinent amb temperatures normalitzades.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 4 de setembre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 4 de setembre, ens llevarem amb intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral. De fet, no es descarta alguna gotellada en trams costaners de Barcelona i Tarragona al matí. El cel no acabarà de fer net en aquestes zones, mentre que el sol dominarà com més a Ponent.

A més, a la tarda creixeran noves nuvolades que deixaran ruixats i alguna forta tempesta principalment a l’interior de Girona. No obstant, també poden caure xàfecs locals a punts del prelitoral, Catalunya Central, Ports i resta de Girona. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté alertes activades per tempestes intenses:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 4 de setembre del 2021
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dissabte | METEOCAT

Tot plegat amb temperatures que pujaran més en conjunt, tret del litoral i prelitoral on es mantindran semblants. Moltes màximes de 26º a 31º, més altes a Ponent i l’Ebre i més baixes al Pirineu. Més xafogor a la costa i nit de ben dormir en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 5 de setembre

De cara al diumenge, 5 de setembre, la calma s’instal·larà definitivament a tot arreu i posarem punt final als ruixats. El sol dominarà arreu, amb el permís de núvols baixos matinals i al vespre a la costa i bandes de núvols prims inofensius arreu. No s’esperen xàfecs de tarda, sense descartar alguna gotellada al Pirineu.

Les temperatures pujaran arreu de forma generalitzada i l’ambient al migdia serà plenament estiuenc i normal per l’època. Una situació de calma d’estiu que s’allargarà en l’inici de la setmana vinent sense grans canvis a la vista.