Els ruixats arribaran a alguns punts el cap de setmana, però on i quan? Temps Catalunya dissabte 5 de juny

No serà, ni de bon tros, un cap de setmana plujós, sinó més aviat aprofitable. Petit pas enrere de les TºC, però la calor pot pujar de valent els dies vinents

Els mapes del temps continuen marcant que l’embossament d’aire fred ens passarà força de llarg aquest primer cap de setmana de juny. Així que es confirma que no tindrem precipitacions abundants ni extenses. Hi haurà un cel canviant durant els propers dies amb possibilitat d’alguns xàfecs encara amb un petit grau d'incertesa.

Dissabte seran més probables a la tarda al Pirineu i algun altre punt de muntanya de forma aïllada. Serà entre les últimes hores del dissabte i fins diumenge al matí quan els ruixats poden arribar a qualsevol punt de forma dispersa. En conjunt seran febles.

A la tarda de l’últim dia del cap de setmana es repetiran algunes tamborinades al nord-est, Pirineu i Prepirineu. També seran dies amb força estones de sol amb temps força aprofitable. Les temperatures baixaran una mica a l’espera que la setmana vinent sigui molt més càlida.

Dissabte 5 de juny

El temps d’aquest dissabte, 5 de juny, estarà marcat per un cel canviant i canvis que arribarien a partir del vespre. El sol dominarà especialment durant les hores centrals del dia. Al matí hi haurà núvols baixos o boires a punts de la costa i en fondalades interiors.

Serà a partir del migdia i durant la tarda quan s’esperen nuvolades amb ruixats o alguna tempesta local al voltant del Pirineu. No se’n descarten d’aïllats a més punts de muntanya, sobretot de l’interior del nord-est, Prepirineu i prelitoral.

La nuvolositat augmentarà més pel sud a partir del vespre i poden arribar les primeres precipitacions. Ho faran a partir de llavors i al llarg de la nit a les comarques de Tarragona i sud de Lleida. Seran ruixats força dispersos i febles en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Les temperatures fan un petit pas enrere de cara al dissabte però tot i aquest descens seguirem amb l’ambient càlid i xafogós al migdia. La majoria de màximes se situaran entre els 21º i 26º. Poden ser lleugerament més altes a Ponent i a l’interior del nord-est.

Diumenge 6 de juny

El diumenge, 6 de juny, estarà marcat per una matinada i matí en què poden caure ruixats a pràcticament qualsevol punt de Catalunya. En conjunt seran febles, passatgers, dispersos i deixaran poques quantitats de precipitació. És possible que hi hagi llocs on no hi arribi a caure ni una gota.

A partir del migdia i durant la tarda també creixeran nuvolades a punts de muntanya. S’esperen xàfecs i alguna tempesta local a punts del nord-est, Pirineu i Prepirineu. No se’n descarten de forma molt aïllada al voltant del prelitoral, muntanyes de Prades o als Ports.  

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Les temperatures es mantindran molt semblants amb una calor força moderada en conjunt. També tindrem sensació de xafogor a prop de la costa. Moltes màximes rondaran els 25º.

L’estiu truca a la porta els dies vinents

La calor sembla que anirà clarament a més la setmana vinent. Els termòmetres podrien pujar de valent a partir de dimarts o dimecres. És probable que gran part de l’interior rondi o superi els 30º, inclús al prelitoral.

Un ambient clarament d’inici d’estiu pocs dies abans de l’arribada de la nova estació. Tot plegat amb força calma però amb excepcions. Els xàfecs de tarda s’aniran repetint i poden ser més o menys extensos depenent del dia.


Comentaris

envia el comentari