A les portes d'un nou i brusc canvi de temps: Temps a Catalunya el dissabte 5 de setembre del 2020

L'ambient d'estiu es mantindrà aquest dissabte però diumenge a la tarda el temps canviarà de forma brusca pel nord

Imatge d'un camp regant-se a Cardedeu sota l'onada de calor
La calor arriba al seu pic màxim aquest dissabte, a l'espera que arribin canvis radicals el diumenge pel nord | Miguel Ángel Ciudad

El temps d’aquest cap de setmana serà força tranquil en general, però a les acaballes tindrem un nou canvi brusc de temps. El sol dominarà en general amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu aquest dissabte, on es podria escapar alguna gotellada, però poca cosa en general. Els ruixats de tarda no apareixeran al Pirineu, Prepirineu i nord-est, fins diumenge a la tarda, quan arribarà un nou canvi de temps. Fins llavors, les temperatures pujaran aquest dissabte amb valors de ple estiu i acompanyats d'un sol que convidarà a aprofitar els últims dies de la temporada de platges. El temps d'estiu i estable també s'allargarà fins a primeres hores de diumenge.

Dissabte 5 de setembre

De cara al dissabte, 5 de setembre, els núvols baixos seguiran apareixent entre el litoral i prelitoral central i nord, sense descartar-los en més trams del litoral, sobretot al matí, amb més sol a la resta. A la tarda, les nuvolades seran escasses amb tan sols alguna gotellada al Pirineu. Sol a la resta, i temperatures lleugerament més altes amb calord’estiu normal per l’època.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dissabte 5 de setembre del 2020
Previsió de símbols per aquest dissabte a Catalunya | Catalunya Diari

Si ens fixem en les temperatures, seran més altes en conjunt, però la calor seguirà sent moderada arreu, entre 28ºC i 32ºC a la majoria de màximes. A la costa s'incrementarà la xafogor amb nits tropicals de més mal dormir altre cop, especialment a les grans zones urbanes.

Diumenge 6 de setembre

Finalment, el diumenge, 6 de setembre, començarà a arribar un nou canvi de temps que ja el notarem en forma de més núvols baixos a la costa, inclús amb alguna gotellada o plugims aïllats, tot i que seria poca cosa. Les nuvolades de tarda també aniran a més a tot el nord-est i zones properes del Pirineu, Prepirineu i extrem nord de la Catalunya Central, amb alguna tempesta intensa. Més calma i sol a la resta amb temperatures que començaran a baixar.

Ambient de tardor amb més tempestes

La propera setmana començarà molt inestable, i amb menys calor. Temperatures molt frenades altre cop i ruixats i tempestes que podran ser intensos a moltes comarques altre cop, sobretot entre aquest pròxim dilluns i dimarts. L'ambient tornaria a ser més propi d'octubre que no pas de finals d'agost.


Comentaris

envia el comentari