Imatge d'uns camps en plena primavera i amb xàfecs

Nova patacada de les TºC i tongada de ruixats el cap de setmana: Temps a Catalunya dissabte 6 de juny del 2020

Dissabte reapareixen al nord els xàfecs de tarda que, de cara a diumenge, cauran a qualsevol lloc amb temperatures clarament cap avall

Les tempestes ens han donat una pausa divendres amb un dia radiant i sense pluges, però aquest cap de setmana la situació es tornarà a complicar i molt. Dissabte es mantindrà la mateixa situació fins al migdia amb sol i temperatures que pugen una mica més, però a la tarda les nuvolades creixeran amb més ganes i ja deixaran ruixats i algunes tempestes al Pirineu i Prepirineu, però també en alguns punts de l’interior de Girona, Ponent i nord de la Catalunya Central.

Tot plegat serà el preludi d’un diumenge molt mogut marcat pels ruixats i tempestes que poden aparèixer a qualsevol punt i moment del dia, amb alguns aiguats puntuals acompanyats de calamarsa o pedra, especialment a l’interior. Les temperatures patiran una nova patacada i la fresca atípica s’instal·larà almenys 3 dies a casa nostra.  

Dissabte 6 de juny

El dia es llevarà amb molta calma i força fresca arreu a primera hora, així com algunes boires matinals. Gran part del dissabte serà força tranquil, però al migdia les nuvolades creixeran amb més ganes en àrees de muntanya i a la tarda cauran ruixats i algunes tempestes al Pirineu i Prepirineu principalment, però també en poden aparèixer a l’interior de Girona, alguns punts de Ponent i del nord de la Catalunya Central.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2020
Mapa de previsió per dissabte a la tarda | Catalunya Méteo

Les temperatures pujaran una mica més tant de dia com de nit, però la matinada i primeres hores continuaran sent molt fresques amb mínimes d’entre 12º i 18º, més baixes a zones del nord. Les màximes se situaran entre els 24º i 29º, si bé a Ponent i vall de l’Ebre poden assolir-se els 30º amb ambient càlid al centre del dia.

Diumenge 7 de juny

Els ruixats de dissabte seran el preludi del canvi important de temps del diumenge, dia en què la nuvolositat serà molt abundant arreu i cauran xàfecs i tempestes a qualsevol punt que apareixeran tota la jornada.  Localment, hi haurà alguns patacs d’aigua forts i acompanyats de fortes ventades, calamarsa o pedra. 

Els més importants s’esperen a la Catalunya Central, Pirineu, Prepirineu i potser àrea de Tarragona, mentre que on menys aigua s’espera és a la Costa Brava i la de Barcelona. Dia molt mogut típic de plena primavera.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de juny del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

L’altre factor a tenir en compte serà la nova patacada dels termòmetres, ja que la refrescada serà important i general, amb tot el territori per sota dels 25º i, inclús, a molts punts costarà arribar als 20º. Uns valors baixos que es mantindran almenys un parell de dies més. 

Fresca atípica i no fa net

La setmana que ve continuarà marcada pels ruixats, especialment a la tarda, mentre que les temperatures quedaran molt tocades  després de la clatellada del diumenge i la fresca continuarà arreu, tant de dia com de nit. Una situació més pròpia de finals d’abril o principis de maig  que no pas de la segona setmana de juny que haurem d’anar seguint amb atenció a veure com va evolucionant. Els termòmetres començarien a pujar amb més ganes a partir del següent cap de setmana.