Imatge d'una sortida de sol a Tona, Osona

Cel canviant i muntanya russa de TºC el cap de setmana, a l’espera d’una calorada

Els núvols baixos no acaben de desaparèixer, però tindrem molts més moments de sol. La setmana vinent pot tornar l’estiu més dur

Els núvols baixos d’aquestes últimes hores no acabaran de desaparèixer el primer cap de setmana d’agost. Dissabte ens llevarem amb un cel carregat a gran part de Catalunya, però els núvols s’aniran trencant ràpidament. El sol dominarà al migdia i la tarda, però amb excepcions.

Creixeran nuvolades de tarda al Pirineu i nord-est que poden deixar algun ruixat local. A partir del vespre i fins diumenge al matí, els núvols baixos tornaran a guanyar terreny, sobretot al litoral i prelitoral. No es descarta algun ruixat de matinada entre Tarragona i l’Ebre, però el sol dominarà de dia.

Tot plegat amb una clara pujada de temperatures dissabte, sobretot al prelitoral pel vent de ponent reescalfat. No obstant, diumenge tornarà a recular el termòmetre arreu. Les nits seran tropicals i xafogoses a la costa, a l’espera d’una possible calorada intensa la setmana vinent.

Dissabte 7 d’agost

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 7 d’agost, arrencarà amb força núvols baixos arreu a primeres hores. No obstant, es trencaran més ràpidament que no pas divendres i entre mig matí i la tarda el sol dominarà en conjunt. Hi haurà nuvolades de tarda amb algun ruixat al Pirineu i nord-est.

A partir del vespre, els núvols baixos guanyaran terreny de nou, sobretot al litoral i prelitoral. El vent de ponent reescalfat farà pujar clarament les temperatures a moltes comarques, sobretot al prelitoral. Moltes màximes de 29º a 34º, més baixes al Pirineu.

De nit tornarem a registrar xafogor i mínimes tropicals a prop de la costa, costarà dormir en aquestes zones. Més enllà del vent de l’oest moderat al centre del dia, la tramuntana entrarà amb ganes a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 d'agost del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 8 d’agost

De cara al diumenge, 8 d’agost, seguirem un patró molt semblant al de dissabte. Els núvols baixos seran presents a molts punts fins a primeres hores del matí. De fet, no es descarten alguns ruixats de matinada a les comarques de Tarragona.

No obstant, a partir de mig matí aquests núvols es tornaran a trencar i dominarà el sol en conjunt. Tot i que tornaran a créixer nuvolades de tarda a punts de muntanya, no s’esperen precipitacions. La tramuntana desapareixerà de l’Empordà.

L’arribada d’una massa d’aire més fresc en altura i la fi del vent reescalfat faran baixar les temperatures. Una refrescada que farà que moltes màximes es moguin tan sols entre els 26º i 31º, més baixes al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 d'agost del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Calorada a la vista

Si donem un cop d’ull a la setmana vinent, els mapes cada cop es posen més d’acord en el fet que arribarà una nova calorada. Serà sobretot a mitjans de setmana quan els termòmetres tiraran clarament cap amunt. Moltes màximes assoliran o superaran els 35º al prelitoral i l’interior, però fins a 40º a Ponent i a l’Ebre.

Una situació que haurem d’anar confirmant, però que podria durar força dies. Tocarà suar una altra vegada després d’uns dies marcats per temperatures força acceptables per l’època.