Inici de cap de setmana amb vent fort i neu, però clara millora: Temps a Catalunya dissabte 7 de març del 2020

Les ventades duraran fins al migdia al sud de Catalunya, Pirineu i Empordà, però aniran afluixant. Nevada fins al matí al Pirineu i ambient hivernal. Diumenge molt més tranquil

Imatge d'un dia de núvols, fort vent i neu als Ports
El temps anirà millorant al llarg del dissabte | Pili Rius

El temps continuarà mogut en les primeres hores del cap de setmana amb vent encara fort o molt fort que anirà quedant restringit al matí al sud de Tarragona, cims del Pirineu i Empordà. A és, la nevada intensa a gran part del Pirineu pot fer que moltes viles es llevin dissabte emblanquinades a partir només d’uns 600 o 700 metres. La situació anirà millorant amb el pas de les hores a l’espera d’un diumenge molt més plàcid. Ambient força hivernal encara.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de març del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 7 de març

Alerta per fort vent

El dissabte, 7 de març, es llevarà amb vent intens encara a molts punts de la meitat sud, Ponent, cims del Pirineu i nord de l’Empordà. No obstant, a partir de mig matí i migdia les ventades aniran quedant concentrades als dos extrems de Catalunya, amb una situació que millora clarament. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté les alertes per fort vent a diverses comarques:

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 7 de març del 2020
Mapa d'alertes per fort vent aquest dissabte | Meteocat

Nevada a cotes baixes al Pirineu

Pel que fa a la neu, caurà durant tota la nit, matinada i matí a gran part del Pirineu, especialment a la cara nord, amb una cota que se situarà tan sols entorn els 600 o 700 metres. D’aquesta manera, algunes viles de les valls es podrien despertar ben emblanquinades, com per exemple Puigcerdà, el Pont de Suert, la Seu d’Urgell i, per descomptat, Vielha.

En tot l’episodi, es poden acumular més de 10 centímetres a 700 metres i més de mig metre de neu nova a les cotes altes. Si heu d’anar al Pirineu, procureu anar ben equipats per evitar ensurts. La nevada acabarà pràcticament desapareixent a partir de mig matí o migdia. Aquestes són les alertes per neu del SMC:

Mapa d'alertes per nevades abundants a Catalunya el 7 de març del 2020
Mapa d'alertes per neu aquest dissabte | Meteocat

Ambient d’hivern

Tot plegat amb força sol en conjunt tot i algunes bandes de núvols alts i prims, sobretot a partir de la tarda, i temperatures que es mantindran força hivernals. El matí serà com si ens trobéssim al gener o al febrer, mentre que al migdia pugen una mica els termòmetres amb màximes entre 14º i 19º, clarament més baixes al Pirineu.

Diumenge 8 de març

El temps millora clarament de cara al diumenge, 8 de març, ja que el vent ja haurà desaparegut i les temperatures, malgrat que a primera hora seran plenament hivernals, al migdia remuntaran més amb molts valors entre 16º i 21º. Una bonança acompanyada d’un sol a estones entelat per bandes de núvols alts i prims, més abundants a partir de la tarda. A última hora arribaran nous ruixats a la cara nord del Pirineu.

Adeu definitiu a l’hivern

De cara a la propera setmana, la gran notícia serà la pujada clara de les temperatures, sobretot entre dimarts i dijous, quan recuperarem les màximes per sobre dels 20º a gran part de Catalunya. D’aquesta manera, podríem dir que l’hivern ja queda pràcticament tocat de mort a casa nostra, encarant-nos ja cap a la primavera. Tot plegat amb força sol i sense pluges a la vista.

El temps a Barcelona

Temps molt tranquil a la capital catalana aquest cap de setmana amb ambient fred de nit i primeres hores, però més bonança als migdies. Força sol amb el pas d’algunes bandes de núvols.

El temps a Tarragona

El vent anirà clarament a la baixa a la ciutat de Tarragona dissabte al matí, acabant desapareixent a partir del migdia i la tarda. Diumenge s’hi espera una jornada molt plàcida. Sol arreu, fred de nit i migdies agradables.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, aquest cap de setmana estarà marcat per la marxa del vent, fred hivernal de nit, màximes més altes i força sol en conjunt, tan sols entelat pel pas de bandes de núvols alts i prims.

El temps a Lleida

Cap de setmana força plàcid també a la ciutat de Lleida, si bé fins al matí de dissabte hi pot bufar el vent amb ganes. Calma després amb sol combinat amb el pas de bandes de núvols alts i prims i ambient hivernal de nit i poc fred al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també es calma força aquest cap de setmana amb menys vent, força sol i temperatures que, si bé al matí seran fredes, al migdia pujaran.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana tindrem un cap de setmana marcat per la millora del temps, ja que el vent es calmarà, el sol dominarà amb algunes bandes de núvols inofensives i, tot i el fred matinal, les TºC pujaran.


Comentaris

envia el comentari