Alerta pel plat fort de l’onada de calor aquest cap de setmana: Temps a Catalunya dissabte 8 d’agost del 2020

Les temperatures toquen sostre amb màximes al voltant dels 40º als llocs més tòrrids. Els xàfecs de tarda van a més

Imatge d'una sortida de sol a Gavà, el Baix Llobregat
La calor serà molt intensa a tot Catalunya aquest cap de setmana | Xavi Cabo

La segona onada de calor de l’estiu a Catalunya ja la tenim aquí i aquest divendres ja ha deixat màximes properes als 40º, a l’espera que, de cara al cap de setmana, els termòmetres toquin sostre amb la majoria de màximes entre els 35º i 40º. Tot plegat amb més ruixats i tempestes de tarda al Pirineu i Prepirineu, però arribant també a més zones de muntanya i, fins i tot i de forma més puntual, de l’interior.

Alertes per la calor extrema

Pel que fa a les temperatures, dissabte toquen sostre amb gran part del territori amb màximes d’entre els 35º i 40º, les més altes a Ponent, vall de l’Ebre, Priorat i pla de Bages. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té actives diverses alertes de color taronja i groc per calor extrema aquest dissabte. També Protecció Civil manté l’alerta del Pla PROCICAT per onada de calor. 

Mapa d'alertes per calor extrema a Catalunya el 8 d'agost del 2020
Mapa d'alertes per calor extrema aquest dissabte | Meteocat

No obstant, quedaran més curtes les màximes al Pirineu i a la costa, amb entre 28º i 33º. Malgrat això, la xafogor serà molt intensa al litoral. A més, la nit serà de molt mal dormir, no només a la costa, sinó també a diversos punts del prelitoral de l’interior. Nits tropicals amb mínimes pel damunt dels 20º que també es repetiran la matinada de diumenge, dia en què les temperatures es mantindran semblants o tan sols una mica més baixes, però seguirà fent molta calor i xafogor.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Més tempestes de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, la notícia serà que les tempestes de tarda aniran clarament a més. Cauran principalment al Pirineu i Prepirineu, però aquest dissabte també en poden aparèixer en algun punt del prelitoral, mentre que al vespre arribaran més nuvolades i alguns xàfecs sobtats per Ponent, Prepirineu de Lleida i zona dels Ports, amb nuvolositat que s’estendrà per més comarques del centre i sud sense més conseqüències.

De cara al diumenge, es mantindrà una situació molt semblant, amb sol en conjunt però noves tamborinades de tarda, sembla que més concentrades al Pirineu i Prepirineu. Atenció perquè, al llarg de tot el cap de setmana, alguna tempesta pot ser forta i anar acompanyada de calamarsa. Tot plegat és fruit de la mateixa forta calor. 

Calor sense treva

De cara a la propera setmana, si bé aniran baixant una mica les temperatures, la calor forta es mantindrà. Ja no tindrem els valors tan extrems del cap de setmana, però l’ambient seguirà sent molt pesat i xafogós. Tot plegat amb sol i noves nuvolades de tarda a zones de muntanya. A finals de setmana podríem tenir una refrescada amb més cara i ulls.


Comentaris

envia el comentari