A l’espera de més ‘calor’, cap de setmana sense grans canvis

El sol se seguirà combinant amb intervals de núvols que en alguns punts poden deixar algun plugim molt aïllat dissabte. Diumenge farà més sol i la setmana vinent tornaran els 20º

Imatge d'una sortida de sol amb núvols, boira i gebre al Moianès
El temps patirà pocs canvis aquest cap de setmana | MeteoMoià

El temps no experimentarà grans canvis aquest cap de setmana i seguirem amb la dinàmica de sol i núvols amb alguns matisos. Dissabte podem tenir moments de més nuvolositat en algunes comarques sense descartar algun plugim molt aïllat, mentre que diumenge el sol guanyaria més la partida i els termòmetres ja pujaran, tot i que l’ambient serà de calma hivernal aquests dies. En l’inici de la propera setmana, les temperatures tornaran a disparar-se fins als 20º o lleugerament pel damunt amb ambient, de nou, primaveral.

Dissabte: cel canviant i algun plugim

Pel que fa al temps del dissabte, 8 de febrer, vindrà marcat per aquestes bandes de núvols alts i prims que a estones poden ser abundants, així com núvols baixos a punts de la costa i prelitoral, sobretot a Girona i sud de Tarragona. També hi haurà boires matinals a l’interior.

Una nuvolositat que a estones pot ser més abundants però que, en general, s’anirà combinant amb el sol. Un dia aprofitable en conjunt, tot i que poden caure alguns plugims aïllats a punts de la Costa Brava i cara nord del Pirineu, sobretot al vespre.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants amb nit freda i hivernal arreu però gelades poc nombroses fora del Pirineu. Tocarà abrigar-se a primera hora amb valors nocturns de 2º a 7º a la majoria de l’interior i prelitoral i de 3º a 9º a la costa, més baixes al Pirineu. Les màximes es mouran entre els 13º i 18º.

Diumenge: comença a pujar el termòmetre

De cara al diumenge, 9 de febrer, el sol dominarà més, però seguiran creuant algunes bandes de núvols alts i prims, més presents a partir de la tarda, així com restes de núvols baixos en alguns trams de la costa. Nova jornada per aprofitar amb temperatures que, si bé de nit seran hivernals, ja pugen més al migdia i algunes màximes poden fregar ja els 20º, sobretot a la costa i prelitoral sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de febrer del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Nou tast de primavera

De cara a dilluns, l’entrada de vent més reescalfat de ponent i nord-oest farà que les temperatures pugin clarament i tinguem moltes màximes entre 17º i 22º amb un ambient, de nou, atípicament primaveral en ple febrer. No obstant, els termòmetres viuran moltes baixades i pujades a partir de llavors, però amb uns valors que, en conjunt, es mantindran fora de lloc pel que fa a l’època. Dimecres podrien arribar alguns ruixats, però no es veuen ni pluges ni fredorades a la vista.

El temps a Barcelona

Temps molt tranquil el que s’espera a la capital catalana aquest cap de setmana amb sol combinat amb núvols que deixaran un cel canviant sense ruixats. Temperatures semblants dissabte amb mínimes que pugen diumenge.

El temps a Tarragona

Jornades per aprofitar a la ciutat de Tarragona, on el sol i els núvols aniran combinant-se, especialment dissabte. Les pluges quedaran molt lluny i les temperatures pujaran més a partir de diumenge.

El temps a Girona

Temps força tranquil a la capital gironina aquest cap de setmana, tot i que dissabte els intervals de núvols poden ser més presents i deixar alguna gotellada molt feble al voltant de la Costa Brava. Temperatures semblants, però pujaran diumenge.

El temps a Lleida

Cel canviant també a la ciutat de Lleida segons el moment del cap de setmana en què ens trobem. Sol i núvols sense pluges i molta calma amb temperatures que pugen més a partir del diumenge.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol també es combinarà amb algunes bandes de núvols, sobretot dissabte, però sense patir pel que fa a la pluja. Temps per aprofitar amb temperatures més altes diumenge.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana, la situació també serà de calma absoluta amb tan sols aquests intervals de núvols que creuaran en alguns moments del cap de setmana. Temperatures semblants, amb tendència a pujar diumenge.


Comentaris

envia el comentari