Imatge d'un dia de núvols a Olèrdola, Alt Penedès

Inici més mogut d’un Pont del Pilar que acabarà marcat per l’anticicló

Entre dissabte i diumenge podem tenir xàfecs locals a punts de la costa i nord-est amb cel mig ennuvolat. Calma a la resta que anirà a més i TºC de tardor amb alguns canvis

Ja tenim aquí l’esperant Pont del Pilar en què molta gent té quatre dies seguits de festa. Pel que fa al temps, estarà una mica mogut entre dissabte i diumenge en algunes comarques. L’anticicló impulsarà ventshumits de mar cap a terra amb núvols baixos i alguns ruixats a la costa.

Un temps menys lluït i més fresc en aquestes zones que també es repetirà a l’interior nord-est amb nuvolades de tarda que poden deixar algun ruixat. Sol com més a Ponent i Pirineu amb calma i boires matinals. Les temperatures màximes baixaran una mica en conjunt i fort contrasttèrmic entre el dia i la nit als llocs sense núvols.

En definitiva, un temps amb una mica de tot segons la zona de Catalunya i amb ambient plenament de tardor. Entre dilluns i dimarts la calma s’estendrà per tot el territori amb força sol en conjunt i nova pujada dels termòmetres diürns.

Dissabte 9 d’octubre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 9 d’octubre, estarà marcat pels núvols baixos i alguns xàfecs locals al litoral i prelitoral. Això passarà especialment entre la costa de Barcelona i la de Tarragona, on no es descarta algun patac d’aigua aïllat. A la tarda creixeran nuvolades a tot el nord-est, on no es descarta algun ruixat a l’interior de la zona.

Més sol com més a l’oest i Pirineu amb calma absoluta, boires matinals i al marge d’aquesta situació més moguda. Les temperatures baixaran més en general durant el dia amb la majoria de màximes de 18º a 23º, més baixes al Pirineu. Fort contrasttèrmic entre el dia i la nit allà on no hi hagi núvols.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 10 d’octubre

Pel que fa al diumenge, 10 d’octubre, seguirem amb alguns núvols al litoral i prelitoral, però tan sols hi haurà alguna gota al sud. Aquest cel més canviant també es traslladarà cap a la Catalunya Central i punts del nord-est. Més sol a la resta i temperatures semblants amb tramuntana intermitent a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns 11 d’octubre

De cara al dilluns, 11 d’octubre i pont per a molta gent, hi haurà força menys nuvolositat. Quedaran restes d’alguns núvols al sud de Catalunya, però a la resta dominarà el sol en conjunt amb alguns núvols alts. Força calma amb pujada de les temperatures diürnes, ambient una mica més càlid.

Dimarts 12 d’octubre

Finalment, l’anticicló sembla que es mostraria en el seu estat més pur de cara al dimarts, 12 d’octubre i festiu arreu. El sol dominarà arreu amb el permís d’algunes bandes inofensives de núvols alts i prims. No s’espera pluja enlloc i les temperatures podrien pujar encara més amb ambient d’estiuet al migdia i fred de nit.