El temps a Catalunya: previsió méteo pel dia 2 de febrer

Les altes temperatures toquen sostre aquest diumenge, 2 de febrer, amb gran part de Catalunya assolint o superant els 20º. Sol i núvols alts i prims

Mapa de símbols pel diumenge
Mapa de previsió pel diumenge | CATALUNYA MÉTEO

Les temperatures toquen sostre aquest diumenge, 2 de gener, amb moltes màximes superant els 20º amb facilitat i un ambient primaveral totalment atípic per l’època. Curiosament, és el dia de la Candelera i s’espera força sol, anunciant així la continuïtat del fred hivernal coincidint amb un dels dies més càlids d’aquest hivern.  

Temperatures pels núvols

Aquestes temperatures tan elevades toquen sostre entre diumenge i dilluns amb moltes màximes entre els 18º i 23º, però superant-se aquesta xifra a zones costaneres del sud del territori, sobretot a les Terres de l’Ebre, on es rondaran els 25º en algunes ocasions. Uns valors molt primaverals totalment atípics per trobar-nos a principis de febrer. La nit també serà poc freda amb entre 7º i 12º a la costa i prelitoral i de 2º a 7º a la resta. 

Sense pluges

Pel que fa a l’estat del cel, es mantindrà el sol combinat amb bandes de núvols alts i prims que, localment, poden enterbolir o emblanquinar el cel a qualsevol punt. Boires matinals a l’interior. No s’esperen pluges a cap zona del territori. La dita popular diu ‘Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la candelera riu, l’hivern és viu’.

Tenint en compte aquesta frase, aquest diumenge la Candelera somriurà perquè farà sol i, per tant, encara tenim sis setmanes d’hivern per endavant, tot i que l’ambient no sigui gens hivernal. Ja veurem si s’acaba complint aquesta previsió.

Clara refrescada a la vista

De cara a la propera setmana, dilluns i gran part del dimarts es mantindran les temperatures molt atípiques per l’època. No obstant, entre dimarts al vespre i dimecres l’entrada d’aire més fred farà baixar clarament els termòmetres, que es normalitzaran. No està clar si els següents dies arribaria més fred amb precipitacions, una opció que ara mateix sembla més aviat poc probable.

El temps a Barcelona

Aquest diumenge tindrem un dia molt plàcid a la capital catalana, ja que el sol tan sols es veurà enterbolit en algun moment per núvols prims amb temperatures que seran clarament càlides per l’època.

El temps a Tarragona

Pel que fa al temps a la ciutat de Tarragona, també hi haurà molta bonança amb sol en general i termòmetres que seran clarament primaverals amb màximes assolint o superant els 20º a tota la zona.

El temps a Girona

Jornada per aprofitar a la capital gironina amb temperatures disparades que superaran els 20º. Un ambient atípicament primaveral que anirà acompanyat de sol i tan sols el pas d’algunes bandes de núvols inofensius.

El temps a Lleida

El temps també serà molt aprofitable a la ciutat de Lleida aquest diumenge. El sol es combinarà amb algunes bandes de núvols alts i prims, a estones més densos, i les temperatures seran molt altres al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà molt tranquil i aprofitable, amb màximes que voltaran els 20º i sol que tan sols es veurà enterbolit en algun moment pel pas de bandes de núvols alts i prims.

El temps a Terrassa

Si ens fixem en l’altra co-capital vallesana, el temps tampoc es mourà ni una coma i seguirem amb el sol combinat amb núvols alts i prims i temperatures molt altes per l’època.


Comentaris

envia el comentari