IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Termòmetres fora de sí en un diumenge d'abril | Temps a Catalunya el diumenge 23 de febrer del 2020

Les temperatures pujaran clarament arreu i se superaran còmodament els 20º a molts punts. Sol radiant arreu amb algunes boires litorals aquest diumenge

Imatge d'una sortida de sol des de les vies de l'AVE
El temps continuarà molt plàcid aquest diumenge | Arxiu

Les temperatures seguiran pujant sense aturador aquest diumenge, 23 de febrer, després d’haver tingut ja un dissabte força càlid. Els termòmetres patiran un ascens d’entre 2º i 4º i les màximes superaran còmodament els 20º a molts punts. Malgrat tot, encara venint d’una nit que serà hivernal a gran part de les fondalades de l’interior i amb glaçades febles, en general. 

Termòmetres en ascens sense pausa

Aquest diumenge la gran majoria de valors diürns se situaran entre els 18º i els 22º, però les més altes s’assoliran al nord-est del territori, on el vent de garbí, reescalfarà l’ambient i puntualment s’assoliran els 25ºC, entre el nord de la Selva, el Pla de l’Estany i el nord del Gironès. Ambient més propi d'abril que de febrer.

No obstant, no seran els únics indrets on seran destacables els termòmetres. Al Pirineu, també pujaran de valent i moltes valls assoliran valors d’entre 18º i 22º. En definitiva, migdia molt agradable arreu i de nou amb ambient més típic d’abril que no pas de febrer.

Mapa de previsió de símbols del Catalunya Diari
Previsió de símbols prevista per aquest diumenge a Catalunya | Catalunya Diari

Les temperatures mínimes, es mantindran semblants a la costa, amb un lleuger ascens a les fondalades. El fred ens farà agafar els abrics de nou si sortim d’hora de casa, però això durarà ben poc. Els valors situats entre 8º i 12º sovintejaran al litoral, entre -1º a 5º a la majoria de comarques interiors i una mica més baixes a les valls del Pirineu, on localment es podrien superar els -5ºC. En general, s’esperen glaçades molt febles, tret de les valls del Pirineu. Acusat contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Dia radiant arreu amb possibilitat d’algunes boires litorals

El sol serà protagonista arreu del territori aquest diumenge. S’espera un dia radiant arreu, amb l’excepció del litoral de les terres de l’Ebre i entre el nord de la costa central i sud de la Costa Brava, on hi podria haver núvols baixos o boires enganxats a primera línia de la costa, però sense més conseqüències. També hi haurà algunes boires matinals a les fondalades clàssiques de l’interior que acabant desapareixent abans del migdia.

El temps a Barcelona

El temps seguirà molt tranquil aquest diumenge a la capital catalana amb el sol com a gran protagonista i pujada de les temperatures. Les màximes ja superaran tranquil·lament els 18-19ºC.

El temps a Tarragona

Calma absoluta també a la ciutat de Tarragona, amb sol durant tota la jornada i temperatures que també pugen una mica més tant de dia com de nit.

El temps a Girona

Jornada esplèndida a la ciutat de Girona amb sol radiant com a gran protagonista i tan sols alguna boira matinal. Les temperatures remunten clarament amb màximes que fregaran els 24ºC.

El temps a Lleida

El temps també seguirà molt calmat a la capital lleidatana aquest diumenge amb sol radiant, tan sols alguna boira matinal i temperatures que també remunten de dia i es mantenen de nit, amb màximes que fregaran els 20ºC.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt tranquil aquest diumenge amb sol com a gran protagonista i temperatures que remunten al migdia amb més suavitat. Valors màxims al voltant dels 22ºC

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també hi haurà calma absoluta a nivell meteorològic aquest diumenge. Sol radiant sense excepcions i temperatures que també pugen, de dia.  


Comentaris

envia el comentari