Sortida de sol rogenca a Barcelona

El temps a Catalunya: previsió méteo pel dia 26 de gener

El temps no acabarà de millorar l’últim dia del cap de setmana amb intervals de núvols, xàfecs amb fang encara a alguns llocs i vent als dos extrems del territori

El temps no acaba de fer net aquest diumenge, 26 de gener, ja que els últims mapes mantenen els intervals de núvols i alguns ruixats febles i dispersos de cara a l’últim dia del cap de setmana.  A més, el vent entrarà als dos extrems del territori amb temperatures que es mantindran semblants.

Els ruixats de fang no desapareixen

Pel que fa a l’estat del cel, al matí hi haurà força núvols en conjunt que a partir del migdia s’aniran trencant i hi haurà més sol al sud i cel més variable al nord. Els ruixats febles i dispersos, que aniran acompanyats de fang per la presència de pols sahariana en l'ambient, poden afectar qualsevol comarca, però a partir del migdia i a la tarda quedaran concentrats entre Girona i Barcelona, així com al Pirineu, on la neu caurà a partir dels 1.300 metres. El vent de mestral i tramuntana bufarà entre fluix i moderat a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà.

Temperatures sense grans canvis

Pel que fa a les temperatures, no remuntaran gaire i es mantindran força similars, tant de dia com de nit amb ambient més aviat fred. La majoria de màximes se situaran entre els 12º i els 17º, més baixes al Pirineu.

Si donem un cop d'ull a les mínimes, es mantindran per sobre dels 0º a tot arreu i tan sols hi pot haver alguna tímida glaçada en algunes valls del Pirineu. Al litoral es mouran entre els 4º i 9º, mentre que al prelitoral entre 3º i 8º. A l’interior seran de 1º a 6º, mentre que a les valls del Pirineu es baixarà lleugerament dels 0º.

Setmana vinent molt tranquil·la

Pel que fa a la propera setmana, el temps millorarà i tindrem molta calma amb força sol i el pas de bandes de núvols alts i prims. El vent de ponent bufarà a gran part del territori i això farà que les temperatures pugin més i tinguem un ambient atípicament càlid per l’època. No es veuen pluges a la vista.

El temps a Barcelona

El temps no acaba de fer net a la capital catalana amb un cel variable i algun ruixat feble  diumenge. Les temperatures es mantindran semblants amb una mínima de 9 i una màxima de 16.

El temps a Tarragona

El matí començarà encara amb força núvols a Tarragona sense descartar algun plugim, però el sol s’anirà imposant a partir del migdia amb vent de mestral que bufarà moderat al sud de la demarcació. Mínima de 6º i màxima de 16º.

El temps a Girona

Diumenge amb força núvols a la capital gironina i la caiguda d’alguns ruixats.  Les temperatures es mantindran sense canvis amb un ambient més aviat fred. Mínima de 5º i màxima de 15.

El temps a Lleida

Pel que fa a la capital lleidatana, els núvols no acabaran de marxar, però sembla que només podrien caure xàfecs de matinada i a primeres hores. Més sol a la tarda. Mínima de 4º i màxima de 12º.

El temps a Sabadell

Dia molt semblant al de dissabte a la co-capital del Vallès Occidental amb força intervals de núvols i la caiguda d’algun plugim o ruixat feble molt dispers. S’hi espera una mínima de 5º i una màxima de 15º.

El temps a Terrassa

Els intervals de núvols també seran presents a l’altra co-capital vallesana amb la caiguda d’alguns ruixats molt febles o plugims. Ambient més aviat fred amb una mínima de 5º i una màxima de 14º.