Clara millora a les portes del retorn sobtat de la primavera: Temps a Catalunya el diumenge 8 de març del 2020

El sol dominarà amb el pas de teles de núvols alts i prims sense pluja i temperatures més altes al migdia. Pujada clara dels termòmetres la setmana que ve

El temps serà molt tranquil aquest diumenge, 8 de març, amb força sol combinat amb teles de núvols alts i prims i vent que ja haurà encalmat arreu del territori. Les temperatures es mantindran baixes i hivernals de nit i a primeres hores, però les màximes ja pujaran arreu amb molts valors al centre del dia propers o al voltant dels 20º als punts més càlids. La setmana que ve tindrem un retorn sobtat de l’ambient primaveral. 

Sol i núvols sense vent

Pel que fa a l’estat del cel, el sol es veurà a estones entelat per bandes de núvols alts i prims que creuaran tot el territori que seran més abundants a partir de la tarda. No obstant, no s’esperen pluges, mentre que a última hora arribaran noves precipitacions febles a la cara nord del Pirineu. El vent haurà encalmat ja arreu.

Mapa del temps del Catalunya Méteo
Previsió de símbols per aquest pròxim diumenge | Catalunya Diari

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, les màximes pugen encara una mica més, localment de forma moderada, i la majoria de valors es mouran entre els 16º i 21º, tot i que seguiran més baixes al Pirineu. Un ambient més agradable i suau que farà que, al centre de la jornada, sobrin les jaquetes i els abrics a molts punts. 

En canvi, les mínimes seguiran baixes i més aviat hivernals amb glaçades febles al Pirineu, Prepirineu i alguna fondalada interiors, mentre que tot el territori se situarà per sota dels 10º. Una situació que durarà pocs dies.

L’hivern, tocat de mort

De cara a la següent setmana, la gran noticia serà que els termòmetres es dispararan, especialment a partir de dimarts,  amb un ascens clar i retorn sobtat de l’ambient més primaveral. D’aquesta manera, es posarà punt final al temps boig dels últims dies i l’hivern quedarà força tocat de mort.  No es veuen pluges a la vista.

El temps a Barcelona

Diumenge plàcid a la capital catalana amb força sol que es veurà tan sols entelat en alguns moments pel pas de bandes de núvols alts i prims. Fred de nit però temperatures més altes al migdia.

El temps a Tarragona

La calma també dominarà a la ciutat de Tarragona, on el vent intens dels últims dies ja no hi bufarà en tota la jornada. Sol esmorteït en alguns moments per núvols alts i prims i màximes més altes.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps estarà també molt tranquil  amb força sol mig entelat a estones pel pas de bandes de núvols alts i prims. Fred a primera hora però màximes cap amunt.

El temps a Lleida

Molta bonança també a la ciutat de Lleida aquest diumenge, amb l’arribada de diverses bandes de núvols alts i prims i temperatures màximes més altes. Primeres hores encara força fredes.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà força plàcid amb sol combinat amb algunes teles de núvols alts i prims, fred a primeres hores i màximes més altes en conjunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un diumenge molt tranquil amb sol combinat amb bandes de núvols prims i temperatures que remunten més al migdia. Fred a primeres hores.