Més primavera a la vista: les TºC tornen a pujar a partir de diumenge

Els intervals de núvols seran més freqüents aquest cap de setmana però no s’esperen pluges amb un temps força plàcid i hivernal. Entre dilluns i dimarts tornaran els 20º

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
Les temperatures pujaran més a partir de diumenge | Esteve Fornós

Aquest febrer s’està comportant d’una manera força estranya a nivell meteorològic i no hi ha manera que plogui ni que arribi el fred més cru de l’hivern. Lluny de canviar aquesta situació, la notícia els propers dies serà el retorn de les temperatures primaverals entre diumenge i dimarts, però aquest cap de setmana es mantindrà més aviat la calma hivernal tot i l’augment dels intervals de núvols, que no deixaran pluja i que no impediran tenir sol radiant en molts moments. 

Divendres força ennuvolat

La novetat d’aquest divendres, 7 de febrer, serà l’augment dels intervals de núvols arreu, que poden arribar a ser força espessos a la costa i al prelitoral. A partir de la tarda i al vespre, la nuvolositat anirà a menys d’oest a est, mentre que es mantindran els núvols baixos a la costa. No obstant, no s’espera pluja enlloc, sense descartar algun plugim aïllat. 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants de dia, pujant una mica de nit, amb noves gelades nocturnes a l’interior, on la majoria de mínimes es mouran entre els -2º i 4º, més altes a la costa i més baixes al Pirineu. No obstant, no es tocarà tant fons com en la matinada del dijous, que ha estat força gèlida. Les màximes seran de 12º a 17º a la costa i prelitoral i de 10º a 15º a la resta. 

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte plàcid però cel canviant

De cara al dissabte, 8 de febrer, el sol dominarà en conjunt, inclús amb matí radiant, però hi haurà bandes de núvols alts i prims que, sobretot a partir del migdia, aniran a més d’oest a est. La nuvolositat serà més abundant a partir del vespre. No s’espera pluja enlloc, però sí que cauran alguns ruixats molt febles o gotellades a la cara nord del Pirineu amb cota de neu de 1.600 metres. No es descarta algun plugim molt aïllat a la resta, especialment al nord de l’Empordà i resta del Pirineu.

Les temperatures seguiran sense canvis amb nit plenament hivernal que deixarà glaçades a diversos punts de l’interior i algunes zones prelitorals, mentre que de dia es mantindrà la bonança amb valors força normals per l’època.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de febrer del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge comencen a pujar les TºC

De cara al diumenge, 9 de febrer, dia força radiant amb sol que dominarà en conjunt tot i el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims poc importants. Les temperatures començaran a pujar i les màximes ja seran un parell de graus més altes que dissabte, però encara costarà assolir els 20º en els punts més càlids.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de febrer del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Torna la primavera dilluns

Entre dilluns i dimarts, sembla que tindrem un nou pic de calor atípica amb moltes màximes rondant o superant lleugerament els 20º. No sembla que hàgim de tenir els valors tan excepcionals de dies enrere, però tornarem a tenir un ambient primaveral totalment anòmal per trobar-nos a principis de febrer. Aquesta vegada, sembla que la situació durarà poc i els termòmetres baixaran ja dimecres, però no s’acabarà d’instal·lar el temps plenament hivernal. Tampoc es veuen pluges a la vista.

El temps a Barcelona

Pel que fa al temps a la capital catalana, divendres hi haurà força intervals de núvols que aniran a menys dissabte, mentre que diumenge el sol dominarà. Temperatures màximes al voltant dels 16º, pujant una mica de cara a diumenge amb nits fredes.

El temps a Tarragona

Temps molt semblant el que s’espera a la ciutat de Tarragona, amb més intervals de núvols entre divendres i dissabte però el sol serà més aviat el protagonista del cap de setmana. Temperatures sense canvis amb tendència a pujar diumenge.

El temps a Girona

Seguiran les nits plenament hivernals a la capital gironina amb pocs canvis pel que fa a les màximes, si bé diumenge ja pujaran més i es rondaran els 17º amb bonança. Més núvols divendres que aniran a menys dissabte amb dia força radiant diumenge.

El temps a Lleida

Si ens fixem en la ciutat de Lleida, els intervals de núvols aniran creuant entre divendres i dissabte, anant cada vegada a menys amb més sol diumenge. Temperatures més altes de nit i semblants durant el dia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, entre divendres i dissabte arribaran bandes de núvols que seran més espessos divendres. en canvi, gran part del cap de setmana el temps serà forà radiant. Temperatures més altes a partir del diumenge.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps molt semblant al de la resta, amb més intervals de núvols entre divendres i dissabte que aniran a menys, així com més sol gran part del cap de setmana. Temperatures sense canvis fins diumenge.


Comentaris

envia el comentari